Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zelena ideologija kult je zbog kojeg je Europa danas u energetskoj krizi

Paradoks našeg vremena je da je vladajuća ideologija, koju prihvaćaju sve elite na Zapadu, postala ideologija koja želi opozvati gotovo sve aspekte industrijske revolucije koja je stvorila zapadnu civilizaciju

Komentari 18

DU
Deleted user
16:14 09.12.2022.

Zelena ideologija je fažizam 21. stolječa u kojem se stoku sitnog zuba osiromašuje da bi ideolozi letjeli privatnim mlažnjacima po poreznim oazama i palamudili o klimatskim promjenama...

VL
MO
modovisisajteMaraschino
16:28 09.12.2022.

zelena ideologija pogoduje bogatašima jer oni mogu vozati se u privatnim avionima, imati privatne jahte, letjeti u svemir. a onda kupe Teslu i zato što su ekološki osvješteni, budu dobili manje poreze i manje cestarine, a raja koja vozi starog dizelaša mora plaćati eko poreze.

VL
Avatar Carbonado
Carbonado
16:34 09.12.2022.

Koliko je vjetrenjača potrebno da napuni bateriju Tesle? Što se događa sa smjesom kojom se podmazuju vjetrenjače? Kolika je efikasnost vjetrenjača u odnosu na hidroelektrane ili nuklearne elektrane? Biti "zelen" je ili biti mentalno zakinut ili biti zlonamjeran ili oboje.

VL
ST
stefj
03:18 10.12.2022.

To zeleno je iz aktivizma i ideologije prešlo u religiju koju su neke vlade preuzele, npr. Njemačka vlada. To je došlo do te razine da se krivotvore podaci na nekim institutima i dio znanstvene zajednice se odvojio od znanosti... Rezultat zelene religije u Njemačkoj je povećanje CO2 emisije po čovjeku preko 10% i broja prerano umrlih od respiratornih bolesti od 20% u periodu od 2011. do 2019. A kroz utjecaj lobija na tu religiju, došlo je do proglašenja plina kao zelenog energenta... Zeleni izvori tipa vjetar i sunce ne mogu biti primarni izvori energije, mogu biti samo pomoćni. Nestabilni su, neefikasni, zahtijevaju komplicirano upravljanje mrežom i dodatne klasične izvore za balansiranje mreže itd... U Hrvatskoj jedna solarna elektrana radi 1200 sati godišnje, vjetroelektrana 2500 sati godišnje. Za usporedbu jedna nuklearka radi preko 8500 sati godišnje. Za proizvedenu struju jedne elektrane Krško, trebalo bi pokriti pola Hrvatske solarnim panelima... Osim toga, zelena energija je za operatera izuzetno skupa i dobar dio otkupa te energije od proizvođača subvencionira država, odnosno građani... Zapravo je nevjerojatno koliko je štete napravila ta zelena religija, nešto poput mračnog srednjeg vijeka, gdje je znanost bila zabranjena kao i preispitivanje vjere...

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
23:51 09.12.2022.

Smije li se pisati kontra zelene ideologije, pitam se.

VL
WT
WTF!
01:01 10.12.2022.

"Zelena ideologija",najveća izmišljotina 21.stoljeća,kreirana po Schwabovim mjerilima. Navodne klimatske promjene,navodni višak CO2 itd.narativ WEF-ovaca dok u tzv.vladajućim strukturama samo malobrojni razmišljaju vlastitim glavama i postavljaju logična pitanja vezana na tu temu.

VL
DU
Deleted user
20:56 09.12.2022.

Energetska politika sada postaje "majka svih politika", ali "zeleni" su samo djelomično odgovorni - ima i gorih, onih koji žude samo za profitom. Uglavnom, sad je malo kasno - elektroenerg. sustavi mogu prihvatiti samo 15-ak % tih strujnih izvora ovisnih o meteo situaciji, kao što su vjetroturbine ili fotonaponski paneli. Ostalo mora biti u pogonu 24 h dnevno, oni se mogu eventualno "pridodati" - recimo Danska ima daleko veći udio iz vjetroelektrana, od prvospomenutog, ali su niz godina bili naslonjeni na susjedni, njem. sustav kojem su stabilnost davale NE. Sad su i oni neizravno stradalnici, nakon što su "zeleni" u Njemačkoj isposlovali gašenje NE.

VL
Avatar vaude
vaude
08:18 10.12.2022.

Zelena ideologija ima korijene u ideji da ljudi utječu na klimu snažnije od prirodnih procesa kako bi novim porezima i restrikcijama postigli još veću ovisnost i kontrola stanovništva. Na ovom stupnju razvitka tehnologije baterije nisu u mogućnosti preuzeti primat ugljikovodika. Umjesto da se široko uvodi plin forsira se suluda zelena tranzicija.

VL
DU
Deleted user
15:32 24.12.2022.

Ja bih zabranio neke druge proizvode, kao npr: sve vrte plastičnih pakiranja prizvoda, kao i plastične vrećice. Neka mi svježe meso pakiraju u papir, voće i povrće samo u rinfuzi itd, a papirne vrećice za kupnju su danas dovoljno čvrste, da zamijene plastične. Ambalaža za piće, samo povratna. A proizvodnju energije na hidrocentrale, gdje god je to moguće.

VL
JW
Jim West
08:30 10.12.2022.

Bojim se da su i Hrvati zaraženi zelenom ideologijom. Npr. Zagrepčani uopće ne žele ni kompostanu ni sortirnicu u gradu. Zar nikad neće naučiti?

VL
ST
sttipe
19:25 10.12.2022.

Limitirati količinu dobara po glavi, na cilom svitu.. Pohlepa je rak rana cilog svita, onog ko misli da triba bit vlasnik ili kralj svega, triba na psihijatriju!! Političarima uvest analize svih odluka i poteza, kome se pogoduje i ko pd čega ima koristi...

VL
DJ
Djeman
17:32 09.12.2022.

A koje to 'nezelene' resurse Europa ima? Inače se Europe kupa u nafti i plinu i svi nam ga dijele besplatno, a Europe odbija

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.