Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija

Žele zaustaviti divljanje djeteta koje treba pomoć

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         \'
Michael Palijan/VLM
19.01.2011.
u 12:45

Dijete pljuje, psuje našu djecu, trga im knjige i baca ih u zahod, vrišti na satu – tvrde roditelji

Roditelji učenika jednog višeg razreda grubišnopoljske Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića jučer su ravnatelju Dragi Pušiću predočili peticiju kojom traže rješavanje slučaja djeteta iz razreda koje svojim ponašanjem, navode roditelji, ugrožava sigurnost njihove djece i odvijanje nastave. Kako navode u peticiji, problematično dijete po njihovoj djeci pljuje, psuje ih, uništava im knjige i školski pribor, baca osobne stvari u zahod, polijeva ih vodom, krade im stvari i novac. Za vrijeme nastave, navode, pušta glazbu s mobitela, vrišti, skače, hoda po učionici čime uvelike ometa normalno provođenje nastave, a i nastavnici matematike izmaknulo je stolac, pa je pala na pod.

Pribojavaju se tragedije

– Osim svojoj djeci, ovim želimo pomoći i tom djetetu jer očito sva dosadašnja rješenja nisu donijela rezultate. Strahujemo da se nešto tragično i bolno ne dogodi bilo kome u školi – navode roditelji, napominjući kako ne žele šikanirati dijete i okrivljavati ga za njegovo ponašanje već pronaći kvalitetno rješenje za sve.

U školi doznajemo kako se taj problem provlači već neko vrijeme. Ravnatelj Drago Pušić ističe da je dijete već bilo na pregledu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, no da je preporuka tamošnjih liječnika bilo stavljanje djeteta pod posebni program.

– Dijete je išlo po takvu programu, no s obzirom na to da je ponašanje eskaliralo, poduzeli smo i dodatne mjere. Slučaj smo prijavili Centru za socijalnu skrb i tražili premještaj djeteta u daruvarski Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner, gdje je za njega osigurano mjesto – kaže ravnatelj.

Treba privola roditelja

No, napominje kako je za premještaj u tu ustanovu ponajprije potreban pristanak djetetovih roditelja.

– Dalje je na Centru za socijalnu skrb da provodi nadzor i rješava taj slučaj – kaže ravnatelj Pušić. U daruvarskom Centru za socijalnu skrb doznajemo da već dulje prate slučaj.

– Poduzete su odgovarajuće mjere, odnosno nadzor nad provođenjem roditeljske skrbi, ali se istodobno provode i druge mjere radi zaštite najboljeg interesa djeteta – poručuju iz Centra za socijalnu skrb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije