Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni stranački operativac

Ostaje glavni tajnik: Žele Milijana Brkića u vrhu HDZ-a

04.11.2015., Zadar -  Tomislav Karamarko prisustvovao je sredisnjem predizbornom skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu koji se odrzao u dvorani Jazine. Photo:
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
16.03.2016.
u 10:33

Dvojica tajnika, Brkić i Čuljak, među prvima potpisali Karamarkovu kandidaturu

Kandidaturu Tomislava Karamarka za ponovnog predsjednika HDZ-a među prvima su potpisali Milijan Brkić, glavni tajnik, i Tomislav Čuljak, politički tajnik te stranke, doznajemo u HDZ-u. Vrh HDZ-a koji čini upravo trojac – Karamarko - Brkić - Čuljak – na unutarstranačkim je izborima, sudeći barem po potpisima potpore Karamarku, zasad jedinstven.

U Zagrebu tisuću potpisa

Među prvih deset potpisnika su i Željko Reiner, šef Sabora, Ante Sanader, potpredsjednik Sabora, Ivan Šuker, šef Kluba zastupnika HDZ-a, Josipa Rimac, potpredsjednica Kluba zastupnika HDZ-a, Gordan Jandroković, Davorin Mlakar, Damir Jelić, šef Karamarkova stožera, Josip Bilaver... Svoj potpis Karamarku su dali i svi HDZ-ovi ministri u Vladi, svi HDZ-ovi saborski zastupnici kao i svi HDZ-ovi zastupnici u Skupštini Grada Zagreba. Samo u Gradu Zagrebu, doznajemo u Karamarkovu stožeru, prikupljeno je oko tisuću potpisa za njegovu kandidaturu na stranačkim izborima 17. travnja. Budući da je odnos Karamarka i Brkića došao pod upitnik nakon što ga je šef HDZ-a kandidirao za ministra branitelja, navodno bez Brkićeva znanja, pa su se provukle teze da Karamarko time želi glavnog tajnika udaljiti od HDZ-a, njegov potpis Karamarku iščitavaju kao znak ispeglanih, odnosno boljih odnosa. Štoviše, iz izvora bliskih Tomislavu Karamarku doznajemo da on Milijana Brkića i nakon unutarstranačkih izbora vidi kao svog najbližeg suradnika, odnosno kao glavnog tajnika. Time iz Karamarkova kruga demantiraju teze o narušenim odnosima dvojice najmoćnijih ljudi HDZ-a.

I drugi izvori u HDZ-u potvrđuju da su Karamarko i Brkić razgovarali proteklih dana i da sve ide u smjeru da Brkić opet bude glavni stranački operativac. Štoviše, Karamarko mu je ostavio da sam odabere koje funkciju želi. Milijan Brkić na pitanje o svojoj funkciji u HDZ-u nakon stranačkih izbora tek odgovara – da će vrijeme pokazati. Nakon funkcije predsjednika HDZ-a, najistaknutija pozicija, koja ima i operativnu važnost, jest ona glavnog tajnika.

Jelić za zamjenika?

No glavni tajnik se ne bira na izborima, nego ga izabire Središnji odbor na prijedlog predsjednika. Dakle, Karamarko jest taj (budući da nema protukandidata s izglednim šansama) koji će odabrati glavnog tajnika. Ugledna je i funkcija zamjenika predsjednika, ali ona je daleko manje operativna. Moguće je da Damir Jelić, šef Karamarkova stožera, bude na izborima kandidat za njegova zamjenika. Iz vrha HDZ-a doznajemo da se za Brkića planira da kad-tad bude ministar unutarnjih poslova, ali dok se ne riješi priča s njegovom diplomom, i Brkić je izrazio želju da ostane u stranci.

>> Karamarku je dosta, nakon izbora u HDZ-u mogao bi srušiti Vladu

Komentara 79

Avatar ČEPlN
ČEPlN
11:12 16.03.2016.

Odlična odluka uz Milijana SDP će izgubiti najmanje još 5 izbora u nizu.

PI
pixiee
11:26 16.03.2016.

Nema boljeg čovjeka za to mjesto od gospodina Brkića!

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
10:49 16.03.2016.

U Milijana Brkića ima više integriteta pod noktom nego u cijeloj bulumenti knojevaca koji ga pljuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije