Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKI ZASTUPNIK
Povratak na članak

Zekanović: 60 posto cijene goriva otpada na trošarine, smanjite ih

U džep državi ide skoro osam kuna od cijene, tri kuna je stvarna cijena nafte na svjetskom tržištu, a 0,82 kune je marža, odnosno ono što zarađuje onaj koji prodaje gorivo, rekao je

Komentari 5

DI
Dingač
11:57 06.10.2021.

ti zgubidani u saboru glume svađe i rješavaju probleme u tuđoj kući a ne vide svoju prljavštinu. sve ruše i pljačkaju oni kojima se pruži prilika, a ti brojiš dnevnice u parlamentu i praviš se zabrinut. bolje je da ukinemo sve institucije i da nas nitko ne brani.

VL
Avatar OPG
OPG
16:45 06.10.2021.

Zekanovic kosta drzavu milijun po mandatu a ne pridonosi nista. Takve troskove treba "ustedjeti.

VL
IL
ilustrator
13:52 06.10.2021.

pih, što je osam kuna. znajući da anka, jelena, rada i tisuće drugih znanih i neznanih "popiju" dnevno svaka,kao ruska lada. sve samo da bi nama bilo bolje! i ne, nije mi žao tih mojih 8 kuna po litri, jerr znam da su to heroine i kolege im zaslužili.

VL
SI
sisavac
13:24 06.10.2021.

smanjenjem trošarine smanjuju se prihodi države, što znači manje novca za one koji žive na državnoj sisi, ili pak dobivaju pomoć, potporu. trošarinu si u velikoj mjeri vraćaju prijevoznici, kao i pdv, što opet znači da punu cijenu goriva plaćamo samo mi, obični vozači privatnih autića. svaki veći auto je na firmu, i tu idu olakšice, da je litra benzina 30 kuna, oni bi se i dalje isto vozili. mi ne bi. nekako umišljamo da se nas stanje na svjetskom tržištu ne tiče.. al europski sustav oporezivanja je drugačiji od američkog. maknimo prihode od trošarina, i imat ćemo ceste još jadnije. odnekud novac za njih mora doći, a ako nema od trošarina, trebat će iz proračuna, netko će radi toga 'dobiti' manje. kolko smo daleko spremni ići?

VL
PV
prcko.vita
16:22 06.10.2021.

E moj Zekanoviću, a od čega bi Plenković financirao svu tu ekipu? Mi imamo najskuplji benzin već godinama, a iz osobnog iskustva puno sam puta o tome pisala imamo lošu kvalitetu benzina. Ja kada natočim u Austriji pređem duplo više kilometara nego kada natočim u Hrvatskoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.