Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijagnoza i ozdravljenje
Povratak na članak

Zdravstvo pred bankrot doveli osobna korist, politika i neznanje

Slobodu koju imaju pacijenti sa svojim potrebama i zdravstveni radnici u svojim odlukama ugrožavaju procesi stalnih umanjenja tih zahtjeva

Komentari 1

DU
Deleted user
18:02 30.06.2017.

Komentar tipa, kako je nekada bilo bolje, kako su se birali najsposobniji, najkvalitetniji...a sada sami mediokriteti skloni neradu, samovolji i lošim odlukama. Ranije kao nije bilo gubitaka u zdravstvu i sve je funkcioniralo. Svašta. Ranije bilo gubitaka, "pozitivnih nula" niskih plaća, nestašice lijekova kao u priči.. Usporedba današnjeg zdr.sustava sa ranijim je kao usporedba današnjih automobila prepunih elektronike koja se sve manje oslanja na sposobnosti vozača, a više na elektroniku, sa onim prvotnom koji je imao motor, kotače i karoseriju, je neuspirediva! Samo trećina cijene današnjih automobila otpada na osnovi sklop, a 2/3 sigurnost, elektroniku i užitak! Današnji standard u zdravstvu je nemjerljiv sa ranijim. Skupi lijekovi, Skupi aparati i tehnologija, informatika koliko pomaže toliko i poskupljuje, klimatizacija! Zar i doma ne plaćamo više telefoniju i internet od plina, vode i struje zajedno! Kako Hrvatska ne proizvodi ništa za zdravstvo tako je ono za Hrvatsku samo " trošak" dok je u razvijenom svijetu to je privredna grana kao i svaka druga! Mnogi žive od zdravstva a nisu zdravstveni radnici već razni trgovci i emisari! Više zarade oni nego oni koji liječe ljude!Na kraju se slažem s vama da puno ima gluposti i nelogičnosti, ali najmanje u segmentu samog liječenja! Nabava, administracija, ekonomija, informatika...sve je važnije i isplativije od liječenja! Glumac koji glumi Dr. Hausa kaže da on više zaradi glumeći doktora nego njegov otac koji je doktor!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.