Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje

Zdravstveno veleučilište postaje sveučilišni studij

željko jovanović
Patrik Macek/PIXSELL
14.10.2013.
u 20:48

Da studij ima perspektivu, dokazuju oni koji godinu diplomskog studija plaćaju 10.000, a dvije specijalističkog 40.000 kn

Zdravstveno veleučilište na kojem studira 4100 studenata trebalo bi postati sveučilišni studij.

– To će značiti i dodatno podizanje kvalitete zdravstvenog osoblja koje ne čine samo liječnici. Kvalitetnije obrazovanje značit će i bolju zdravstvenu skrb za građane – kazao je danas ministar obrazovanja Željko Jovanović nakon razgovora s v.d. dekanom Aleksandrom Raczsom i predstavnicima studenata o problemima koji se vežu za tu visokoškolsku ustanovu.

Jovanović je kazao da je učinjeno puno u podizanju kvalitete obrazovanja medicinskih kadrova, ali da su učinjeni i propusti koje će \"istraživati drugi organi\". Dekan Raczs naglasio je da obrazuju šest profila medicinskih djelatnika te da im je namjera izdizanje na sveučilišnu razinu. Iza otvorenih pisama koja su se pojavljivala na internetu tvrdi da stoji bivša uprava. Dekan je kazao da imaju trećinu redovitih i dvije trećine izvanrednih studenata te da oni koji godinu diplomskog studija plaćaju deset tisuća, a dvije specijalističkog 40 tisuća kuna, potvrđuju da ta ustanova ima perspektivu.

Predstavnica studentskog zbora Anamarija Ladiš demantirala je da iza otvorenog pisma stoje studenti.

>> Fuchsa tuži dekan Zdravstvenog veleučilišta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije