Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED U BOLNICAMA

'Medicinska sestra s 20 godina staža i uza sve olakšice i rad blagdanima ima 7000 kn plaće'

Zagreb: Zdravstveni sindikati na Rebru organizirali prosvjednu akciju 'Pet do 12'
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/24
04.09.2019.
u 12:05

– Nadamo se da do štrajka neće doći i da će ovakve kampanje uroditi plodom – dodala je djelatnica iz KBC-a Split

Zdravstveni sindikati danas su održali prosvjednu akciju "Pet do 12" u KBC-ima Zagreb i Split te Općoj bolnici Dubrovnik. Zaposleni su se okupili u krugu bolnica, kako bi poručili Vladi da je zdravstvo u ozbiljnoj situaciji i da je nužno povećanje plaća i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Na Rebru se okupilo nekoliko stotina ljudi, mahom medicinskih sestara i tehničara. Ponovili su svoj stav da je ovo iskaz njihova nezadovoljstva odnosa Vlade prema zaposlenima u zdravstvu.

U petak će ponoviti okupljanje, od kojeg mnogo očekuju jer očekuju odgovor Vlade što se tiče njihova kolektivnog ugovora i povećanja određenih dodataka na plaću. Najavili su i žešće akcije ovisno o odgovoru Vlade u petak.

Zagreb: Zdravstveni sindikati na Rebru organizirali prosvjednu akciju 'Pet do 12'
1/24

Medicinska sestra s 20 godina radnog staža, koja radi u intenzivnoj, koja ima troje djece, koja dakle ima puno olakšica, dobije plaću od 7000 kuna, s blagdanima i nedjeljama. Sestre rade same s po dvadesetak pacijenata, a u EU medicinska sestra skrbi za tri do četiri pacijenta, sve ostalo dodatno se plaća – rekla je za N1 jedna zdravstvena djelatnica koja je sudjelovala u ovoj akciji.

– Ljudi iz sektora zdravstva svakodnevno odlaze, trebamo se zapitati tko će nas sutra liječiti. Politiku i odnos prema zdravstvu treba promijeniti – kazala je djelatnica iz KBC-a Split.

– Nadamo se da do štrajka neće doći i da će ovakve kampanje uroditi plodom – dodala je.

VIDEO Štrajk vozača autobusa:

 

 

Ključne riječi

Komentara 40

TH
thu
12:29 04.09.2019.

Pa političari če se ionako lječiti vani kao i do sada. Hrvatskim građanima će preostati samo alternativa, kao bioenergija, homeopatija, poneki će se lječiti i molitvom u obližnjem svetištu...

KO
KoToTamoPeva
12:31 04.09.2019.

Odličan način da se riješi sirotinje! Ko bu imao novčeka bu se liječio, a ko nema, hvala doviđenja...

Avatar future Gohan
future Gohan
13:12 04.09.2019.

Meni je samo kasno da hrvati, vole glavu dole, šute, dive se političarima, uvijek istu bandu biraju, mislim iz iste košare izvlače HDZ, SDP, IDS, HNS.... i u čudu odjednom.. što ste šutili ovoliko godina? Ha? Sindikati postoje samo u državnih uhljeba, a dobar dio samo su marionete stranaka, sad odjednom kad je kasno a ne bih se čudio da su dio plana unutar stranačkog rata u HDZu... da se razumijemo, podržavam štrajk i prosvjede, ja iz Istre, kad moram u Pulsku bonicu... tražim Riječku, a ako mogu definitivno privatno u Italiju ili Sloveniju, kod nas privatno ide zubar ili manje stvari kao ultrazvuk, no, Pulska bonica je cigansko naselje, prljavo, higijena nula, nikad neću zaboraviti štakora u wcu, kako se vrti u onoj plastici gdje bi trebala biti četka za čišćenje školjke, a na prijavu, bio u posjeti, ne j*bu 2%... člana obitelji nadrogirali tabletama da nije znao ni tko sam a ni tko je on, znakovi života min., poludio, zvao dežurnog doktora, ovaj sliježe ramenima i govori da je tako i nitko ne može ništa sestrama, nema ih, i eto, ona mora spavati, u auto i za Rijeku, otičli su i doktori i sestre što vrijede, barem u Puli, kad se desi u Rijeci ili Zagrebu, nemojte plakati nad sudbinom, dižite plaće, zdravlje je život, to cijene nema...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije