Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Crveni predsjednik'

Zdravko Tomac: Josipović i Milanović razbuktali su ideološke ratove

Zdravko Tomac,Miroslav Tuđman,Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
13.12.2014.
u 20:55

Skup na kojem se Predsjednika dovodilo u vezu s velikosrpskom ratnom propagandom organizirao je u Gradskoj knjižnici ''Ivan Goran Kovačić''

- Ivo Josipović je dvoličan podzemni čovjek. Sa Zoranom Milanovićem je razbuktao nove ideološke ratove – izrekao je u subotu Zdravko Tomac na predstavljanju nove knjige ''Crveni predsjednik“ u Gradskoj knjižnici ''Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu. Djelo su izdali tvrtke Tkanica iz Zagreba i Grafok iz Sesvetskog Kraljevca, a tribinu u Karlovcu ''Tamna strana crvenog predsjednika“, na kojoj je ova knjiga i predstavljena, organizirao je HDZ.

Osim Tomca, govorili su saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Karlovac Damir Mandić. Hrvatsko nacionalno etičko sudište, čiji je član Tomac, optužilo je nedavno Josipovića za izdaju nacionalnih interesa. Tomac na više od tri stotine stranica obrazlaže zašto smatra da je Josipovićeva politika „protunarodna“, „veleizdajnička“, a na skupu je ustvrdio da Josipović amnestira i Slobodana Miloševića tvrdnjama da je Hrvatska u Bosni i Hercegovini vodila pogrešnu politiku.

- Tko je Ivo Josipović? Bio je 2007. zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru i profesor krivičnog prava kada ga je Vlada imenovala u grupu za doradu tužbe za genocid, koju je pisao Zvonimir Šeparović. Bio je član te skupine, pa je dao ostavku, jer se nije slagao s tužbom. No, dok je radio na toj tužbi više puta se sastao s veleposlanikom Srbije. Nisu li paradoks i veleizdaja što mu je predao hrpu materijala koje je Srbija iskoristila za izradu protutužbe, a nudio je i povlačenje tužbi. Dakle, Josipović je bio izdajnik i prije no što je postao predsjednik – navodi što zamjera šefu države Tomac, koji Josipovićevu retoriku uspoređuje s velikosrpskom ratnom propagandom. Dodaje da Josipović uporno ''stvara prijateljstva s velikosrbima“.

- Odlazak njega i tadašnjeg srpskog predsjednika Borisa Tadića u Vukovar je drugi kapitalni dokaz veleizdaje, jer je tada dana teza da se u Domovinskom ratu radilo o sukobu dva naroda s podjednakom krivnjom – nastavlja Tomac. Josipović je ''griješio“ i s Tadićevim nasljednikom Tomislavom Nikolićem.

- Završava mandat tako da poziva šefove regije da putuju balkanskim gudurama, da tri puta ljubi četničkog vojvodu Tomu Grobara, pomoćnika Vojislava Šešelja, koji je osobno sudjelovao u agresiji na Hrvatsku. Što je previše previše je, čak i za Ivu Josipovića – veli Tomac. Bivši Predsjednikov savjetnik Dejan Jović je ''britanski čovjek od povjerenja“.

- Pošteno je od njega što nikad nije krio svoje velikosrpstvo i srpstvo. Ubrajaju ga u deset najmoćnijih Srba na svijetu – ističe Tomac. Josipovića kritizira i kritikom Budimira Lončara, ''koji je u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda izborio uvođenje embarga na uvoz oružja“.

- Tamo je i Saša Perković. Josipović je praktično stvorio političko podzemlje, za što druge optužuje – kaže Tomac i predbacuje Predsjedniku da je voditeljicu Centra za suočavanje s prošlošću Documente Vesnu Teršelić nazvao savješću društva, a ''od toga nema gore uvrede“. Otvoreno agitira za Kolindu Grabar Kitarović, kandidatkinju HDZ-a i njegovih partnera za predsjednicu Hrvatske, a smatra da bi njezin protukandidat Milan Kujundžić bio upisan u nacionalne heroje, ako bi se povukao iz utrke, kako bi ona pobijedila u prvom krugu, a potom bi se mogao natjecati za gradonačelnika Zagreba.

- Bez HDZ-a nema promjene, moramo se svrstati uz njih. Spremni smo reći ono što se ne može. Oni prije i poslije K. Grabar Kitarović moraju udarati i razobličiti Ivu Josipovića.

>>Tomac: Bila bi prava katastrofa kada bi Josipović opet pobijedio

>>Zdravko Tomac: Ivo Josipović napravio je moralnu veleizdaju

Komentara 100

MS
mare_split
21:11 13.12.2014.

Točno! Preporučila bi Doktoru da 26.12. na zadmnjem sučeljavanju odigra prljavo prema Izdajniku i da u samom kraju emisije pozove svoje birače da se priklone gđi Kolilndi! ... U nas, u Dalmaciji, svit voli lipu ženu, pismu, Ajduka i Domovinu, ... osim ako se ne radi o samo formalnim Dalmatincima, 'prijateljima' Izdajnkova oca, ... slijednicima 'biokovsko-dalmatinskog' eskadrona smrti!

Avatar nula
nula
21:41 13.12.2014.

Tomac zna sto govori , bio je njihov. Danas je neovisan , u godinama u kojim nema sto vise ni dobiti ni izgubiti , ja mu vjerujem . A optuzba je ozbiljna , jako ozbiljna , Predsjednice , hocete li ga tuziti ?

DE
dečkizbregov
21:41 13.12.2014.

definitivno bi dr. Kujundžić odustajanjem od kandidature pokazao iskreno domoljublje i želju za sinergijom desnice ali i društva u cjelini da konačno maknemo josipovića a nakon toga i milanovića. Hrvatska je zaslužila imati predsjednicu Hrvaticu, vjernicu, predsjednicu okrenutu budućnosti ai a ne velikoj srbiji, predsjednicu koja će svojim ugledom u svijetu podizati ugled Hrvatske u svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije