Povratak na članak

Z. Marić: 'Radimo na setu mjera za pomoć ovršenima, ali i vjerovnicima'

Prema podacima Financijske agencije (Fine), na kraju siječnja blokirane je račune imalo 324.959 građana, a njihov dug iznosio je 42,96 milijardi kuna.
Objava 22. ožujka 2018. 478 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 12
 • stefj:

  Ljudi jesu uglavnom sami krivi što su ovršeni, nije nitko bez njihovog potpisa sam napisao račune za telefon, uzeo kredit i sl. No, ono što je vlada (ne konkretno ova) kriva, to je što se umiješala u proces naplate, te ... prikaži još! birokratski opteretila cijeli proces... Pa tako u cijelom procesu imamo razne naknade, FINA-u, javne bilježnike i sl.. Ako na to dodamo visoke zakonski propisane zatezne kamate, eto problema... Pa tako imate apsurd da ako ne zatvorite račun u banci i na njemu ostanete bez novaca, banka nastavi naplaćivati 7 Kn mjesečno i taj dug nakon npr. 10 godina dogura do blizu 10.000 Kn. Struktura tog duga je nakaradna, gdje vam je dug prema banci 800 Kn + kamate, a sve ostalo su razne naknade... I sad se vlada opet bavi posljedicama svoje odluke, posljedicama toga što mora nahraniti vojsku birokrata i podobnih paradržavnih "poduzetnika", umjesto da ukloni uzrok i učini samu naplatu duga jeftinom.... To je to, državi nije dovoljno što vam pokupi preko 80% svega što zaradite, već namjerno stvara dodatan dug da može kupiti još i još. Ne zaboravite da se u toj cijeloj strukturi država i paradržava uvijek naplate, od jedne ili druge strane. U strukturi duga, administrativne naknade su uvijek naplaćene, njih je platio vjerovnik...

  10:33 22. 3. 2018.
 • siskic:

  radite vi na setu za sebe......

  11:33 22. 3. 2018.
 • Avatar southman
  southman:

  Zaustaviti mogućnost da se 100 kn duga u ovršnom postupku popenje na 100 kn. isto tako uvesti rok zastare na ovrhe pa makar i na 7 godina ! Pa i na ubojstva postoje zastare !?

  11:12 22. 3. 2018.
 • Challenger:

  Banke su mnoge građane namjerno krivim savjetovanjem, svjesno prevarile i potjerale u dugove! Birano su tražili osobe koje, kad se nakaradnim zakonom ovrše, ostaju bez mogučnosti da dokažu da su opljačkani i prevareni! Te prevarene i ponižene osobe neće si ... prikaži još!i moći platiti odvjetnika i pokrenuti svoju odbranu na sudu jer nemaju sredstava za dugogodišnje sudovanje! Banke takvim građanima godinama ovršuju primanja a ne pokreču sudske postupke protiv njih jer su dobili doživotnog roba i bolje ih doživotno cijediti nego se odmah naplatiti!

  10:02 22. 3. 2018.
 • kokolo41:

  Nije problem u otplati samoga duga,već u zakonu da se na taj dug nakalemilo još nekoliko novih na koje je utjecala upravo država,tj. vlade koje su donosile te zakone.Ti novi dugovi su oni prema javnim bilježnicima i Fini za koji ... prikaži još! nitko od dužnika nije potpisao nikakve papire, već su im nametnuti.I onda umjesto da se putem ovrhe počne otplačivati stvarni dug koji je netko počinio,prvo se otpisuje za naknade za te nametnute,dok za to vrijeme kamata na onaj prvotni raste.S tim da je jako dugo trebalo Hrvatskoj da ukine kamatu na kamatu.Svugdje u EU je išla na glavnicu,jedino je u Hrvatskoj išla na kamatu i zato je dug višestruko veći od onoga što ga je dužnik potpisao vratiti.Da se ovkav problem riješi u Hrvatskoj bi trebao političar tipa Orbana,ali takvoga da ima cohonas postaviti se protiv banaka i EU parazita u Hrvatskoj nema.

  10:52 22. 3. 2018.
 • burza:

  Treba pomoci koji su duzni za komunalno i bankarske kredite ali dobro provjeriti dali su kupovali stanove za iznajmljivanje a sto se tice teleoperatera ne nek kupe mobitel na bonove pa kolko kupis tolko trosis

  10:31 22. 3. 2018.
 • feel_the_coruption:

  Marić radi za krupni kapital. Laže i obmanjuje, i slaže zakone koji odgovaraju njegovim budućim poslodavcima. Prateći njegove zakone, i podzakonske akte, lako je vidjeti u čijem interesu se krade...marić je zaista vjerodostojan - laže čim progovori...

  10:20 22. 3. 2018.
 • Hrvatska:

  Jedini ministar koji vrijedi. Gospodin Maric je najbolji ministar.

  10:14 22. 3. 2018.
 • Deleted user:

  Po slušanju ovršenih na TV-u i "bankrotu" istih, gdje jedan od njih "tvrdi" da ste za 100kn dužni oko 1000 kn, tko onda u ovoj Zemlji ima obraza reći da Vlast ma koja ona bila stoji na strani "zelenaša"? Zamislite ... prikaži još! da je Agrokor koji je dužan nav. 6 milijardi €, ovršen, bio bi dužan 60 milijardi €? Tu se radi o recimo 70 tisuća građana, što nije baš mali broj, no ovršenih i blokiranih je šest puta više, odnosno 325 tisuća Hrvata? Zar taj broj blokiranih nije dovoljno respektabilan da se Vlast grčevito bori za svakog blokiranog i da stane na glavu tim "zelenašima" kao mi nekad Srbima?! Od kada jedna zakonski odabrana vlast smije stajati na strani "zelenaša"?

  1 10:03 23. 3. 2018.
 • Deleted user:

  Ha, ha, ha.......... ma kome ti to? Prvi april je tek za deset dana, malo si poranio.

  1 12:11 22. 3. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.