Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Zdravko Marić: Ne razmišljam o ostavci

Zdravko Marić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
10.04.2017.
u 09:29

Na upit kako komentira zazivanje oporbe za ostavkom, Marić je kazao da smo u demokratskom procesu

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je uoči sjednice Vlade na kojoj će se odlučivati o izvanrednom povjereniku u Agrokoru da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci.

Na upit novinara kako će glasati na sjednici Vlade oko izvanrednog povjerenika za Agrokor, Marić je dolazeći u Banske dvore odvratio: "Vidjet ćete".

"Rekao sam da ću se izuzeti od sadašnjih tema vezanih uz Agrokor. Ovaj puta govorimo o nekom drugom koraku, nekoj drugoj fazi. Vidjet ćete sami sad kroz par minuta na sjednici", dodao je Marić.

Na upit kako komentira zazivanje oporbe za ostavkom, Marić je kazao da smo u demokratskom procesu. "Zna se tko , kako i na koji način može pokrenuti pitanje povjerenja. Dakle, svatko ima pravo za tako nešto. Kada tako nešto bude formalno pokrenuto onda ću se o tome i očitovati", rekao je. 

SDP je najavio inicijativu za pokretanje opoziva ministra Zdravka Marića, koja bi, po riječima predsjednika stranke Davora Bernardića, već ovoga tjedna trebala bi biti upućena u saborsku proceduru. Bernardić je ustvrdio da je Zdravko Marić "izuzet iz svih ključnih odluka i to u situaciji kada kriza oko Agrokora može snažno utjecati na financije naše zemlje".

Na upit razmišlja li o ostavci, kazao je: "U ovom trenutku ne", dok je na upit ima li potporu premijera Andreja Plenkovića i Mosta kazao: "Mislim da ste čuli premijera, ali to pitajte i njega i kolege iz Mosta".

>> Ako ministar Marić ne podnese ostavku sam, SDP će pokrenuti njegov opoziv

>> 'Teško reći je li za Agrokor bolje rješenje standstill ili zakon'

Komentara 18

FA
Fake
09:57 10.04.2017.

Najbolje što bi se desilo je da ovi "genijalci" sa Iblera opozovu sami sebe kao stranku i da više ne postoje.Učinili bi hrvatskom narodu veliku uslugu.Ideje nikakve al' bitno da se po Vladi pljuje svaki dan.Misle da će tako opet doći na vlast,populizmom.Nadam se da nećete više nikada.Previše je onih koji rovare protiv ove zemlje i kojima su jedino drage hrvatske kune a Hrvatsku ne mogu smisliti.Drug Ivica nam je najbolje pokazao tu ljubav prema Hrvatskoj kada se izglasavala neovisnost a nećemo zaboraviti niti oružje TO.Ovi sada samo nastavljaju njegov put.

AL
Alkana
10:06 10.04.2017.

Ma kakva ostavka. Treba se aktivno uključiti u rješavanje pitanja Agrokora jer ima znanja i sposobnosti, a i dovoljno morala da pomogne novom povjereniku za Agrokor. A Bernardić i Vrdoljak - igraju se kao u vrtiću, osim pričanja bajki ništaa drugo im ne ide od ruke.

QQ
qqriqrac
10:21 10.04.2017.

Ovaj ministar je do sad u jednoj godini smanjio udio duga 3% BDPa, dok su ga SDPove ništarije dizale 10% godišnje. Zato im i jest trn u oku. Podrška ministru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije