Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međugorje

Zdravko Mamić: Varga me molio za pomoć, dao sam mu milijun i pol kuna

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/9
03.12.2018.
u 12:25

Presuda nije presuda jer je prepisano samo ono što su zahtijevali tužitelji, kao da se suđenje nije dogodilo, kaže Mamić

Zdravko Mamić koji je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama u Međugorju je održao konferenciju za medije nakon što je Županijski sud u Osijeku dostavio presudu osuđenima i tužiteljstvu.

– Ovaj proces protiv mene je falsifikat. Sve je to laž. Osoba koja me želi diskreditirati to pušta u javnost, a javnost o tome ne zna ništa – kazao je na početku presice.

– Presuda nije presuda jer je prepisano samo ono što su zahtijevali tužitelji, kao da se suđenje nije dogodilo. Od 97 svjedoka tužiteljstva, nijedan nije teretio nikoga od nas četiri okrivljenika. Kako je to moguće? Moguće je u jednoj državi gdje ne caruje zakon i pravda nego postoje ljudi koji su ucijenjeni i napisali su presudu iako su znali da ona ne može opstati. Siguran sam da mogu slaviti jer ta presuda ne može opstati – rekao je Mamić nakon čega je počeo iščitavati, prema njemu, sporne dijelove presude.

– Ja sam dobio tri godine zatvora za točku 2, u kojoj uopće nisam optužen – dodaje. 

Mamić je govorio i o aferi SMS.

– Vargi sam se javio jer sam htio otkriti tko je nacrtao svastiku na Poljudu. Ja sam dao zaposleniku kontakt Varge. Varga me dočekao u Osijeku i dao mi stick kako on to vidi oko crtanja svastike. Ta saznanja podijelio sam sa šefom krima RH i nadležnim službama. Onda mi je rekao da ima za mene nešto važnije i molio me da mu pomognem. Govorio mi je da je bolestan. On je mene počeo moliti za pomoć, rekao mi je da je u dugovima, da ima obitelj, da mu je kuća pod ovrhom, ukupno sam mu dao u novcu i stvarima 200.000 eura, do milijun i pol kuna. Iz jedinog razloga, zato što mi ga je bilo žao – kazao je.

>> Zdravko Mamić u Međugorju

Komentara 43

AL
Alkana
16:46 03.12.2018.

Podrška Mamiću!

KS
Ksantipa
13:40 03.12.2018.

Svaki čovjek slobodno rasplolaže sa svojim novcem i daje ga kome hoće. Sasvim je drugo pitanje ako to nije njegov novac. To bi se trebalo dokazati. Pitanje je samo tko to može, hoće i zna.

MI
misho32
15:13 03.12.2018.

koja ste vi gamad , kako samo izvrćete izjave ,Mamić je javno objavio da će dati 500 tisuća Eura onom tko mu dostavi dokaze o svastiki na Poljudu i taj Varga mu je dostavio neke podatke, koje je on proslijedioo i tad ga je taj Varga molio za pomoč jer je u teškoj situaciji nudio mu usuge i on mu je dao pomoč u iznosu oko od 200 tisuća Eura. Zašto prešućujete svastiku a navodite milione .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije