Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnio tužbu protiv Hrvatske

Zdravko Mamić: Nisam u kontaktu s hrvatskim vlastima. Cilj im je da obitelj Mamić prognaju iz Hrvatske

Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
11.05.2022.
u 20:36

Na pitanje zašto bi Europski sud povjerovao njemu s obzirom na to da je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, rekao je da ne treba brkati "jedno ili drugo pitanje".

Zdravko Mamić pokrenuo je tužbu protiv Hrvatske. Smatra da nije imao pravedno suđenje u Osijeku te je pokrenuo postupak pred Europskim sudom za ljudska prava.

"Na Europski sud za ljudska prava idem s argumentima da nisam imao pravo nas pravičan i nespristan sud, mislim da je to svima u Hrvatskoj jasno, osim hrvatskim sudovima koji su sudjelovali u donošenju tih sramotnih presuda", rekao je Mamić za Dnevnik.hr.

Na pitanje zašto bi Europski sud povjerovao njemu s obzirom na to da je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, rekao je da ne treba brkati "jedno ili drugo pitanje".

"Javnost dobro zna da sam podijelio spoznaju o korumpiranosti sudaca u Osijeku. Do danas se ništa nije dogodilo. Za pet mjeseci će biti dvije godine, a u međuvremenu su suci bili uhićivani, vodi se kazneni postupak protiv njih, kao i disciplinski... Obavijestio sam one koje sam trebao obavijestiti. DORH je trebao obavijestiti Vrhovni sud, a ne da Vrhovni ili Ustavni sud tvrde da nisam o nikome obavijestio", dodao je.

Rekao je da je podmitio oko 50 hrvatskih sudaca. "Rekao sam figurativno takvu brojku, ali da zadovoljim vašu znatiželju - jako me žalosti da sam rekao za bivšeg predsjednika Vrhovnog suda, današnjeg potpredsjednika Svjetske udruge sudaca i predsjednika Udruge sudaca Europe da sam mu nosio novac kao predsjedniku Općinskog suda u Zagrebu.... Ispitivali su me već nekoliko puta u BiH putem Međunarodne pravne pomoći iz Hrvatske, ali jedino me nisu pitali ni o Sessi, ni o Bobanu. Ono što bi bila korist za higijenu hrvatskog društva", naveo je Mamić.

Ni sa kime nije u kontaktu kada su u pitanju hrvatske vlasti. "Kod njih ne postoji volja da bilo što učine po tom pitanju, osim što im je cilj da obitelj Mamić prognaju iz Hrvatske", dodao je.

Otkrio je da je zajedno sa svojim prijateljima podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu 19. travnja protiv predsjednika Županijskog suda u Osijeku, Zvonka Vrbana. "Napravio sam posao PNUSKOK-a i policije. Ne trebaju se puno truditi, za njih sam napravio posao", rekao je.

"To je sramota, ruglo, to su takvi kriminalci, lopovi. Ne da ne štite Ustavni sud, oni donesu da je sud donio ispravnu odluku za mene i brata u istom postupku gdje je bio Vrbanović i Pernar, a za njih ponište prvostupanjsku presudu. Ali u istom postupku. Isti sudac, isti grad, isto suđenje. I onda kažu za ove nepristran, za ove pristran", kazao je. 

Komentara 16

Avatar De Jure
De Jure
20:52 11.05.2022.

Mamić ima pravo, suce također treba strpati u zatvor, a njemu treba povisiti kaznu još 10 godina zbog davanja mita.

DA
danijelrukavina4
21:43 11.05.2022.

Zdravko, i ti ga trkeljaš. Pa zar nisi sam zbrisao iz Hrvatske, da ne završiš u ćorki. Na rezervni položaj. U BiH. Dok si bio u Hrvatskoj si budalesal i pjeval "ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine". Pa si time se sprdal sa poštenim ljudima koji žive od plaće, a koji su itekako bili upoznati sa tvojim "financijskim akrobacijama", "poreznim oazama" , "off shore računima" i ostalim glupostima. Ljude smatraš budalama, a okružio si se "prijateljima" koje si kupovao svojim novcem. Di su ti sada ti tvoji prijatelji. Koji su oko tebe trčkarali. Ustvari trčkarali su oko tvoje love. I svi su govorili kako je Zdravko galantan, Zdravko je "pravi džek", "šmeker", Zdravko je ovo, Zdrafko je ono. Zdravko, oni su tebe smatrali budalom. Hebi ga Zdrafko. Ne zameri Zdrafko. Meni si simpatičan. Reformator pravosuđa.😀😀😀 Ima jedna dobra knjiga Zdrafko. Zove se "Služio sam engleskog kralja" od Bohumila Hrabala. Pročitaj je. Možeš i pogledati film. O malom konobaru - "pikolu" Janu Diteu, koji je htio postati hotelijer. Pozdrav Zdravko. Imaš obitelj koja te voli, i možda par prijatelja koji će biti uz tebe imao ti lovu ili nemao. I ako to imaš, možeš reći da si sretan. Pozdrav tebi Zdrafko, sa rezervnog položaja u Bosni.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
20:59 11.05.2022.

"Javnost dobro zna da sam podijelio spoznaju o korumpiranosti sudaca u Osijeku." - da sjećam se, ali tek nakon osuđujuće presude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije