Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubio spor

Zdravko Mamić: Nisam galamio, već sam Crniću šaptao uvrede

Zdravko Mamić
Foto: Žarko BašićPIXSELL
1/2
16.12.2015.
u 13:14

Ovo je treća kazna Zdravku Mamiću zbog ispada u sudnici

Prostačko vrijeđanje odvjetnika Ivice Crnića na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu za vrijeme njegova saslušavanja u sporu s Eduardom da Silvom izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića stajat će još 60.000 kuna. Tako je nepravomoćnom presudom odlučila sutkinja Općinskog građanskog suda koja je zaključila kako su Mamićeve uvrede da je lažov, monstrum, spletkaroš, miš i da izgleda kao da je došao s placa Da Silvinu odvjetniku Crniću teško povrijedile čast i ugled, i to na profesionalnoj i na osobnoj razini.

Prepoznali ga zbog Mamića

Nogometašev odvjetnik tužbom je tražio naknadu štete od 200.000 kuna, no sud je smatrao da je odštetni zahtjev previsoko postavljen te da je dosuđeni iznos dovoljna odšteta za Mamićev agresivni ispad. U tužbi protiv Mamića odvjetnik je istaknuo kako izvršnog predsjednika Dinama u krajnje neprimjerenom istupu nije spriječila ni činjenica da se sve zbivalo na sudu, a tijekom svog saslušanja Crnić je kazao da ga u 42 godine, koliko radi u pravničkom poslu, nitko nikada nije na tako ružan način oblatio.

– Dobio sam dojam da je Mamić u svom nastupu htio dokazati da mu nitko ništa ne može i da može biti nepristojan na sudu – rekao je odvjetnik. Dodao je i to da mu se nedavno dogodilo da ga je zaposlenik na benzinskoj postaji prepoznao "kao onog kojeg je Mamić izvrijeđao".

Tvrdi da nije vikao

Iako je odmah priznao kako je njegovo ponašanje prema Crniću bilo neprimjereno civiliziranoj komunikaciji, Mamić tvrdi da je prostačko vrijeđanje bilo "posljedica nemoći, pravde i istine pred pravnim smicalicama". No zanimljivo je da se Mamić pokušao izvući rekavši da sutkinja i novinari, koji su bili prisutni u sudnici, nisu uopće mogli znati što on Crniću govori jer mu je – šaptao na uho.

– Ja sam mu se obratio šaptom. Sutkinja je reagirala tek na njegovu intervenciju. Nisam galamio, radio predstavu, niti mu se obraćao tako da to prenesu mediji – svjedočio je Mamić zaključivši kako Crnića zanima samo njegov novac te da svi sudski postupci predstavljaju iživljavanje nad njim od Crnića i od suda.

Ovo je inače već treća kazna Mamiću za agresivan incident u sudnici. Sa 10.000 kuna kaznila ga je na licu mjesta sutkinja, koja je vodila spor radi poništenja ugovora s nogometašem, a zbog Mamićevih uvreda vodio se i kazneni postupak. Pravomoćno je zbog uvrede osuđen na kaznu od 66.006 kuna, a to je ujedno Mamiću i jedina osuđujuća pravomoćna presuda. 

>>Odbijena žalba USKOK-a na odluku o jamčevini koju je ponudio Mario Mamić

Komentara 42

EF
epic.flyer
14:16 16.12.2015.

Super mi je to kako je Mamić kod nekih bahat,sirovina i ne znam niti ja što već zbog svojih izjava,a kod tih istih je Milanović koji je još gori jer je premijer,super! hahahahhah....Kako su ljudi licimjerni,strašno..

Avatar kvaternik
kvaternik
14:19 16.12.2015.

AJMOOOOOOOOOOOO!!! Maminjo dodaj gas..Crniću i ne pripada drugo nego što mu je rečeno!!!

OL
olrajt
13:56 16.12.2015.

Gospodin Mamić izložen je neviđenoj političkoj hajci i nije čudo da reagira na takav način. Sve uvrede i podmetanja koja je doživio sramota su za sve one koji stoje iza toga.Sramota će biti i ako ova organizirana hajka urodi plodom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije