Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACILI PRIJAVU

ŽDO Rijeka: Anonimna prijava protiv Slavka Linića nema osnova

povjerenstvo za inu, linić, jurčić (1)
Jurica Galoić/PIXSELL
15.06.2011.
u 20:26

U prijavi, koju je policija proslijedila Državnom odvjetništvu, Slavko Linić se tereti za ratno profiterstvo, odnosno nestanak 830 tisuća njemačkih maraka koji su bili namijenjeni nabavi oružja za obranu Rijeke

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci oglasilo se priopćenjem u kojem stoji da anonimna prijava protiv Slavka Linića nema osnova. U prijavi, koju je policija proslijedila Državnom odvjetništvu, Slavko Linić se tereti za ratno profiterstvo, odnosno nestanak 830 tisuća njemačkih maraka koji su bili namijenjeni nabavi oružja za obranu Rijeke.

PU primorsko-goranska dostavila je 1. veljače Županijskom državnom odvjetništvu Rijeka anonimnu predstavku vezanu za nestanak 830 tisuća njemačkih maraka iz Kriznog stožera Općine Rijeka." Nakon primitka posebnog izvješća i uvida u anonimnu predstavku Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci  zaključilo je da nema osnova za zahtijevanje provođenja izvida, slijedom čega je obivijestilo Policijsku upravu primorsko-goransku da je anonimnu predstavku potrebno razmotriti i, ako se to ocjenjuje opravdanim, postupiti po čl. 3. stavak 1. točka 3.,4. i. 5. čl. 64. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima", navodi se u priopćenju.

Sudeći prema sadržaju priopćenja koje je, kako se navodi, objavljeno radi točnog informiranja javnosti, ministar Tomislav Karamarko nije govorio istinu kada je rekao da je MUP zaprimio anonimnu prijavu po nalogu DORH-a i potvrdilo sumnje Slavka Linića koji je pak tvrdio da je ravnatelj policije Oliver Grbić zapravo autor anonimke.

Linić pak najavljuje podizanje tužbe protiv Karamarka.

- Može gospodin Linić reći što hoće i prijaviti koga god hoće, ali neistinu nismo izgovarali. Tu su dokumenti koji govore na osnovu čega smo izgovorili što smo izgovorili - komentirao je Karamarko najavu Linićeve tužbe te se upitao zašto riječko državno odvjetništvo nije postupilo po zakonu i samo ocijenilo utemeljenost anonimne prijave, nego je to prepustilo policiji.

Komentara 63

BC
BCA
22:29 15.06.2011.

Gdje su sad oni koji su računali tečajeve u vrijeme povrata novca, pljuvali po njemu, naslađivali se, krvavili da ga se zatvori, bacali pjenu po ovim postovima i sl. Rekao sam ja, Liniću mogu staviti soli na rep, a sadaa kada dođu na vlast, zgazit će ovu žgadiju jer on ne oprašta!

VO
Vorosmart
22:41 15.06.2011.

Kako mi ovaj derpe može blokirati post?Ima neki filtar?Izbacio sam sve sporne riječi,izgleda da je sadržaj sporan...

DU
Deleted user
12:21 16.06.2011.

Bravo Slavko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije