Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovac

Zdenko Mrzljak oslobođen optužbi za oružanu pljačku benzinske

zdenko mrzljak
K. Štedul-Fabac/PIXSELL
10.11.2010.
u 12:49

Teretilli su ga da je 13. travnja 2004. maskiran kapom s prorezom za oči, crnim motociklističkim rukavicama i s vojnom puškom M-48 ušao u benzinsku crpku i od djelatnika zatražio da mu predaju bonove za mobitele i utržak

Na Općinskom sudu u Karlovcu Zdenko Mrzljak (32) oslobođen je optužbi za oružanu pljačku benzinske postaje na Švarči u Karlovcu 2004. godine. Prije dvije godine Mrzljak je osuđen na Županijskom sudu u Karlovcu na kaznu od 10 godina zatvora zbog ukupno pet kaznenih djela počinjenih kada je u oružanom pohodu pucao gradskom četvrti Švarča te pokušao baciti bombu na policajca koji ga je tom prilikom teško ranio.

U ovom slučaju optužnica ga je teretila da je 13. travnja 2004. maskiran kapom s prorezom za oči, crnim motociklističkim rukavicama i s vojnom puškom M-48 ušao na benzinsku crpku i od djelatnika zatražio da mu predaju bonove za mobitele i utržak. Sve odneseno bilo je vrijedno oko 15.000 kuna.

– Nikakvu pušku nikad nisam imao, pa tako ni ovu M-48. Motociklističke rukavice nosio sam često, a neke sam i posuđivao. Bonove za mobitele kupio sam od Krešimira Žunića. Bilo ih je u vrijednosti od 3000 kuna, a ja sam za njih dao 1500. Imao sam kod sebe i novca, ali ne od krađe nego jer sam nekoliko dana prije dobio odštetu od 50.000 kuna za ruku koju sam ozlijedio u prometnoj nesreći – dio je Mrzljakove obrane.

Žunić kojeg je spominjao u obrani u međuvremenu je počinio samoubojstvo. Na pitanje sutkinje Elme Kaleb Mamić što je radio s kupljenim bonovima, rekao je:

- Neke sam i dao. Kod mene je to normalno. Tako vidim neku lijepu djevojku pa joj dam bon od 200 kuna ili neki novac da si nešto kupi – objasnio je Mrzljak.

Iako je tijekom ovog dugotrajnog postupka saslušano mnoštvo svjedoka, sud nije našao dovoljno dokaza da je upravo Mrzljak opljačkao benzinsku crpku. I na ovo suđenje doveden je u lisicama iz zatvora u Lepoglavi, a pred sutkinjom se pojavio s naočalama.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije