Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova ljubav

Zdenka Kovačiček: Divljakuša Mia brine se o mojoj kondiciji

'13.11.2012., Zagreb - Pjevacica Zdenka Kovacicek snimljena u svom domu kojeg dijeli sa kujicom Mijom udomljenom iz azila za pse.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
17.11.2012.
u 09:00

Smrt bivšeg ljubimca glazbenica prebolijeva uz kujicu udomljenu iz skloništa i piše surovo iskrenu biografiju

Glazbenica Zdenka Kovačiček cijeli život ima pse. Iako je na turnejama znala biti i po deset mjeseci, to ju nije spriječilo da ne uživa u psećoj ljubavi. Njezina kći odrasla je uz Raju, kujicu rijetkog japanskog china kojega je Zdenka donijela s turneje iz Rusije. A posljednjih 18 godina uveseljavao ih je maltezer Dorfi čiji odlazak prije nekoliko mjeseci još nije preboljela.

– I sada se rasplačem kad pričam o njemu. Njegov kaputić i dalje je kraj mene, pokraj kreveta. Ali najteže je bilo gledati kako je ostario, kako više ne može stati na noge. Bio je slijep i gluh, prepoznavao me po njuhu. U roku od tjedan dana samo je uvenuo. Nadala sam se da će samo zaspati kao starac, ali na kraju nisam mogla dopustiti toliku patnju i morala sam ga uspavati – tužno priča Zdenka. I tada si je rekla da više nikada neće imati psa, no odlaskom u sklonište Noinu arku promijenila je odluku i udomila mješanku Miju koja joj vragolastim temperamentom sada uljepšava dane.

Kći Tina pokreće promjene

– Mia je moja mala divljakuša koja me neopisivo veseli kad mi se navečer uvali u krilo! Kad sam došla u azil, svi psi su skakali, a ona je neprimjetna i tužna sjedila u kutu kaveza. Kliknule smo i odvela sam je kući. Ima četiri godine, rekli su mi da je proživjela teška maltretiranja. Nađena je u čoporu s osmero mladunčadi... sada je sretna, iako malo nepovjerljiva prema ljudima. U početku nije dopuštala nikome da mi priđe, ali napredujemo iz dana u dan – priča glazbenica. Da poslije Dorfijeve smrti pusti novog psa u život, Zdenku je djelomice nagovorila i 29-godišnja kći Tina koja se ljetos vratila kući sa školovanja iz Amerike. Svojim povratkom mamu je nagovorila na još jednu pametnu ideju.

– Nas dvije puno putujemo. Tada joj pričam o avanturama koje sam proživjela i nedavno mi je rekla: "Mama, ti to moraš napisati". Poslušala sam je i počela pisati biografiju – govori glazbenica i nastavlja:

– Ne pišem svaki dan. Ravnam se po inspiraciji. Krenula sam od djetinjstva i Kupske ulice u kojoj sam rođena.

Istina o Ani Štefok

Pisat će o karijeri dugoj 56 godina, bijegu od kuće, pokušaju otmice u Čečeniji, ljubavima, druženju s Brigite Bardot, pjevanju na ruskom jeziku za Gorbačova u povodu njegova 75. rođendana...

– Iznijet ću istinu i o smrti Ane Štefok i pisati o karijeri pjevača koja kada prođe vaše vrijeme zna biti jako okrutna ako se sami ne angažirate. Uglavnom, želim biti realni kroničar zagrebačke glazbene scene – kaže Zdenka koja će u siječnju proslaviti 69. rođendan, ali osjeća se, kaže, 20 godina mlađe.

– No, kada osvijestim tu brojku, zgrozim se! Imam milijun planova. Želja mi je snimiti jazz album za koji već imam pjesme, a planiram pokrenuti i ženski jazz festival. Posla je toliko da nemam vremena ni zaljubiti se! – smije se odlično raspoložena pjevačica koja odlično i izgleda, a otkrila nam je i tajnu toga:

– Svaki tjedan idem na teen lifting lica. To je pomlađivanje elektrodama bez noža. A s tijelom nemam problema, za njega se brine moja Mia zbog koje sam stalno u pokretu!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije