Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijska smotra zborova

Zbor Katoličke osnovne škole izborio nastup za državnu smotru

smotra zborova
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/6
28.03.2014.
u 10:40

Kod većine zborova se vidi napredak, s nekim zborovima se prekrasno radi, pogotovo sa zborovima u osnovnim školama. To je za svaku pohvalu – objasnila je prof. Horvat.

Osnovna škola Antuna Kanižlića u Požegi bila je domaćin ovogodišnje smotre pjevačkih zborova učenika osnovnih, srednjih i glazbenih škola Požeško – slavonske županije. Nastupio je Mali zbor domaćina smotre, Mali pjevački zbor i Veliki pjevački zbor  OŠ Lipik, Mali i Veliki dječji zbor OŠ Z. Turkovića Kutjevo, Mali dječji zbor i Veliki dječji zbor Glazbene škole Požega, Zbor nižeg uzrasta Katoličke osnovne škole u Požegi, Pjevački zbor Osnovne glazbene škole Pakrac, Veliki pjevački zbor OŠ D. Cesarića Požega, Zbor OŠ V. Korajca Kaptol i Zbor Katoličke gimnazije Požega.

-Svi zborovi su došli na smotru pokazati svoja dostignuća. Jedino se Zbor Katoličke osnovne škole prijavio za natjecanje, odnosno oni su se svojim nastupom željeli plasirati na državnu smotru koja se zove 57. glazbene svečanosti hrvatske mladeži i tome su uspjeli jer su zadovoljili potrebne kriterije – kazala je prof. Branka Horvat, član Povjerenstva.

Dodala je da je dobro što iz godine u godinu na županijsku smotru dolazi sve više zborova što je rezultiralo i većom kvalitetom. –Kod većine zborova se vidi taj napredak, s nekim zborovima se prekrasno radi, pogotovo sa zborovima u osnovnim školama. To je za svaku pohvalu – objasnila je prof. Horvat.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije