Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Zbogom, legendo: Tvoju zvizdu slidimo...

Naslovnica
01.08.2018.
u 00:05

Na posljednju plovidbu u Velu Luku Oliver Dragojević ispraćen je uz 70 plamtećih baklji, praćen brodicama, uz zvona sv. Duje...

Veličanstveni oproštaj pripremili su Splićani svome Oliveru. Ispraćen je s pjesmom, uz pljesak okupljenih ljudi, uz zvukove sirena s brodova koji su se načičkali na moru ispred rive, bakljadu s kopna i prelet zrakoplova i helikoptera nad splitskom rivom. Splićani, Dalmatinci, ali i zaljubljenici u Oliverove pjesme i iz svih ostalih krajeva zemlje napunili su rivu prije no što je je lijes sa posmrtnim ostacima velikana krenuo iz crkve Svetog Frane na obali gdje je u krugu obitelji i najužeg kruga prijatelja održana misa zadušnica.

Split je tugovao, iako su tugu došli podijeliti i olakšati ljudi iz cijele Hrvatske pa i Bosne i Hercegovine. Zagreb, Mostar, Zadar, Dubrovnik odsvud su stizali. Grad je bio zakrčen vozilima, a gradski autobusi su imali Oliverovu sliku na staklu i natpis Zbogom legendo!. Igrači Hajduka s Torcidom su prošli od crkve Svetog Frane do gata odakle će krenuti katamaran kako bi odali posljednju počast svom velikom navijaču.

Naslovnica
1/22

– To je najmanje što sam mogao napraviti za našeg Olivera. On je bio dio svačijeg života, svačijeg djetinjstva, ljubavi i tuga. Majka mi je Dalmatinka pa ga ja možda emotivnije doživljavam – rekao nam je Marko iz Zagreba.

Cijeli specijalni izvještaj iz Splita o oproštaju od Olivera Dragojevića pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Hrvatska ima 4 milijuna stanovnika, a 3,75 milijuna birača!?

>>Fannon: Ograničite ruski energetski utjecaj, SAD podržava LNG terminal

>>Francuzi zabranili mobitele u školi, u Hrvatskoj o tome odlučuju učitelji

>>Šef SDP-a Gospić: Raspušteni smo jer napadam HDZ-ovca Darka Milinovića

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
zanaše1
13:06 01.08.2018.

Bio je fantastičan pjevač,skroman,nenametljiv i dostojanstven čovjek.I umjesto da mu se oda skroman i dostojanstven ispračaj, napravi se najobičniji dernek, bakljada i trubljenje brodskih sirena uz političarski i navijački blagoslov.

DI
Direkt
23:57 31.07.2018.

Koju zvizdu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije