Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARBITRAŽA

Žbogar: Hrvatska ulazi u EU bez obzira na rezultat referenduma

zbogar
Reuters
24.05.2010.
u 10:12

U razgovoru za Mag Žbogar objašnjava ulogu SAD-a u nastajanju teksta Arbitražnog sporazuma koji je Hrvatska već ratificirala i naglašava "veliku pomoć američke Vlade Sloveniji u poticanju Hrvatske da takav prijedlog ipak prihvati".

LJUBLJANA - Hrvatska će u Europsku uniju ući bez obzira na to hoće li Slovenija Arbitražni sporazum prihvatiti, kazao je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar za današnji Mag, tjedni prilog ljubljanskog Dela, podsjetivši da je Slovenija još lanjskog rujna, prije potpisivanja Arbitražnog sporazuma, Hrvatskoj omogućila nastavak pogađanja s EU.

Nepuna dva tjedna uoči zakonodavnog referenduma o ratifikaciji hrvatsko-slovenskog Arbitražnog sporazuma o granici, koji će se održati 6. lipnja, Žbogar kaže da ne može ni zamisliti da bi nakon eventualnoga slovenskog odbijanja sporazuma, za koji u inozemstvu svi misle da je pisan u korist Slovenije, njegova država Hrvatsku mogla zaustaviti na putu u EU i od nje pokušala iznuditi neki treći sporazum.

Takav postupak Slovenije ne mogu ni zamisliti, ponovio je šef diplomacije. U razgovoru za Mag Žbogar objašnjava ulogu SAD-a u nastajanju teksta Arbitražnog sporazuma koji je Hrvatska već ratificirala i naglašava "veliku pomoć američke Vlade Sloveniji u poticanju Hrvatske da takav prijedlog ipak prihvati".

Nakon dvotjedne kampanje u kojoj oporbene stranke desnog centra slovensku javnost uvjeravaju u štetnost referendumske potpore Arbitražnom sporazumu, 52 posto Slovenaca izjavljuje da će na referendumu glasovati za takav sporazum, protiv će biti 24, a 24 posto još ne zna kako će glasovati, pokazala je anketa u današnjem Delu čiji rezultati govore da će na referendum sigurno izaći 39,8, a vjerojatnost izlaska je izrazilo 23 posto ispitanika.

Komentara 109

JS
ja sam gladan
14:19 24.05.2010.

EUP, da bi bio/bila \"domoljubno hendikepiran\", potrebno je imati domovinu. A ti je bogec, niti imaš, niti si je imao, niti ćeš je imati. Jesi li ti možda hendikepiran? Osim što si \"prikrajšan\".

OB
-obrisani-
14:19 24.05.2010.

o pravima koja ce te dobiti ulaskom u EU mozete samo sanjati to su obecanja bez temelja davno sam pisao da ove igre sa slovenijom je sceniran od EU, zasto jer se oni boje referenduma u HR, zasto jer vecinaa clanica u EU nije zadovoljna EU i to bi moglo pokrenuti lavinu za svaku sigurnost se i nas ustav prilagodjava tako da je dovoljno nadpolovicna vecina od izaslih na biranje, a ne od broja svih glasaca i zalosno je da u danasnje vrijeme kada je svijet postao selo i protok informacija se siri u sekundi, da ljudi u HR i dalje slijepo vjeruju kako ce nam biti bolje u EU lazi i samo lazi njemacka nece sigurno pustiti HR radnike u njemacku jer imaju previse nezaposlenih i samo naivci vjeruju u taj protok radne snage

OB
-obrisani-
14:19 24.05.2010.

Evo vidiš kompleks veličine. Mi i britanci, slovenija bez korupcije, krasna, moralna , idealna država. A vi balkanci ovakvi i onakvi.... Ti si teži slučaj, al nije čudo kad se kličeš Mujo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije