Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj adria

Zbog zauzetosti slučajem Spice u Zagrebu tražili odgodu suđenja u Varaždinu

Saša Romac Josip Pavlović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.02.2014.
u 12:43

Saša Romac i Josip Pavlović, bivši članovi Podravkine uprave, te njihovi branitelji, tražili su odgodu zbog višemjesečne zaokupljenosti glavnom aferom Spice. Za slučaj izvlačenja 17 milijuna kuna iz Podravke, tzv. aferu Spice 2, suđenje će tako početi 27. svibnja

Na Županijskom  sudu u Varaždinu u utorak je trebalo početi suđenje bivšim članovima Podravkine uprave Saši Romcu i Josipu Pavloviću te Miodragu Laciću,  vlasniku tvrtke Adria  d.d.  Zadar.

Optuženi  su da su Podravku oštetili za oko  17  milijuna  kuna i to nepotrebnim plaćanjem skladištenja i zamrzavanja ribe za brend Eva u drniškoj Dalmacija-ribi (budući da je već plaćeno Adriji). Slučaj Adria neki zovu i Spice  2

Odgođen je za  27.  svibnja jer su Romac, Pavlović i branitelji prezauzeti - obranom u uskočkom predmetu, u glavnoj aferi Spice. Javili su da su nekoliko idućih  mjeseci potpuno zaokupljeni ključnim ispitivanjem  vještaka  knjigovodstveno-financijske  struke, te da  spis u glavnom Spiceu  ima oko 50 tisuća listova, a u “igri” je i više od milijun datoteka.

Obrana u Varaždinu, kažu, onemogućila bi im obranu u Zagrebu. Zagrebački proces tako ometa  provođenje varaždinskog, tj. odvjetnici de facto diktiraju ritam varaždinskom sudu, iako su oba slučaja proistekla iz iste  istrage. Budući da djela za koja ih terete nisu pridružena glavnom predmetu,  iako  su  vezana na djela iz uskočke nadležnosti i preklapaju se tvrtke, optuženici i  svjedoci, odvjetnici bi se mogli pozvati na povredu prava obrane. 

Kako  doznajemo iz pouzdanih izvora, u Uskoku su razmatrali mogućnost pripajanja, no kako je Spice 2 “isplivao” nešto poslije, a oni su odmakli s glavnim procesom, prepustili su to varaždinskom odvjetništvu.

>>Četvero uhićenih zbog malverzacija u Podravki i Adriji
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije