Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajni agenti

Zbog zaštite nacionalnih interesa javnost isključena sa suđenja bivšim šefovima VSOA-e

Suđenje Darku Grdiću i Ognjenu Preostu
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/4
12.05.2014.
u 14:31

Odluku je donijelo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Renate Miličević, a nakon što je takav zahtjev na početku suđenja postavio Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a

Zbog zaštite nacionalne sigurnosti i obrane RH, javnost je isključena sa suđenja bivšim šefovima Vojno-sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) koji se terete za zloporabu položaja tešku oko pet milijuna kuna.

Odluku je donijelo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Renate Miličević, a nakon što je takav zahtjev na početku suđenja postavio Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a. Sutkinja Miličević zahtjev tužitelja je prihvatila te je obrazložila da će se tijekom suđenja iznositi podaci koji su klasificirani te će se govoriti o ustrojstvu VSOA-e, a iznošenje takvih podataka u javnost moglo bi, prema stavu suda, našteti nacionalnim interesima RH.

Dio branitelja smatra da je takav zahtjev USKOK-a bio opravdan dok, primjerice, Nenad Strukan, branitelj Ognjena Preosta, smatra da se nije trebalo ići na isključivanje javnosti jer su, kako je Strukan rekao, na optuženičkoj klupi pogrešni ljudi. USKOK je u najvećoj aferi u Hrvatskoj vojsci optužio bivšeg ravnatelja VSOA-e Darka Grdića, Ognjena Preosta, Zdeslava Ivankovića, Denisa Lukinića i Tibora Miju Kuljanovića. Terete se da su od 2009. do 2012. za sebe zadržali novac koji je bio namijenjen fondu za doušnike, a neki od njih se terete i za uništavanje određene dokumentacije.

>>Sabor ide u nadzor tajnih službi: Je li se zapošljavalo bez kriterija?

Komentara 7

LO
lopti28
15:26 12.05.2014.

Mesićev kadar,zajedno sa Kruljcem.

Avatar Melankolija
Melankolija
14:57 12.05.2014.

Cijelu nam zemlju ukradose dok su ovi spavali.

GU
gustirna
16:41 12.05.2014.

Oni su lopovi a oni koji su ih tamo postavili i bili im nadredjeni su moralne vertikale pantovcaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije