Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog visoke koncentracije plina u Rabu evakuirano 75 ljudi

- Do istjecanja plina došlo je prilikom punjenja jednog od objekta, a naknadno će se utvrditi je li uzrok tome greška u cjevovodu - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Denis Deželjin.
25. lipnja 2019. u 22:11 1 komentara 1487 prikaza
Rab
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Zbog previsoke koncentracije plina u gradu Rabu evakuirani su stanari više ulica, ukupno 75 ljudi, javljaju 24 sata. Jučer u 17, naime, zaprimljena je dojava da se u Plovanovoj ulici osjeća miris plina, nakon čega su zatvoreni restorani i osigurano mjesto događaja. Izmjerena je visoka koncentracija plina (i do 100 posto) i ugljičnog monoksida, a utvrđeno je da je izvor podzemni spremnik plina jednog od hotela. Radi se o plinu propan-butan.

Što kažete? Australac napravio popis: 'Nikada nemojte posjetiti Hrvatsku ako ne volite ove stvari!'

Jučer navečer stoga su evakuirani stanari nekih ulica, a bile su tijekom noći zatvorene i ceste oko hotela. Ujutro su očitanja bila u granicama dozvoljenog pa su se stanari počeli vraćati u domove, no u 9.57 ponovno je izmjerena veća koncentracija plina.

Stoga je odlučeno da se evakuiraju stanari Ulice Biskupska Draga, Ulice Dinka Dokule, Plovanove ulice kao i gosti hotela, ukupno 75 ljudi. Podzemni spremnik plina hotela za kojeg se sumnja da iz njega curi plin zatvoren je te će tijekom današnjeg dana biti ispražnjen od strane tvrtke koja ga i puni.

- Do istjecanja plina došlo je prilikom punjenja jednog od objekta, a naknadno će se utvrditi je li uzrok tome greška u cjevovodu - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Denis Deželjin.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    ruska sabotaža... kako već nisu osvanuli naslovu u tom smjeru...? ajoj, sad priča o lng se klima... zaustavimo plinofikaciju dalmacije, eto bombe!!!! struja, samo struja. otkud, nevažno.imamo vjetra i sunca, ponekad. o tome nam ovisi turizam, nek nam ovisi i ... prikaži još! sva aktivnost. raditi ćemo kad bude sunca i vjetra. inače odmaramo. čekamo. vjetar i sunce. zakonom urediti isijavanje sunca i strujanje vjetra. uvesti obvezu stalnog vjetra i sunca svaki dan od 5,30 do 21.30. ukinimo zimsko računanje vremena. samo ljetno, i to najbolje uzeti 21. lipanj., najduži dan. a sad pitanje odštete privatnim iznajmljivačima zbog tjeranja gostiju. otišli im ljudi iz soba, ostali bez prihoda. tko će to namiriti? hotel? ne, država.