Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriv je kapetan

Zbog udaranja trajekta u splitsku luku mora platit 36.500 kuna

nafta
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/9
29.03.2011.
u 12:30

Damir Rušinović, zapovjednik, greškom je uključio kopču desnog upravljačkog mehanizma zbog čega je brod lijevom bočnom stranom udario u obalu. Iz broda je tada iscurilo 34.860 litara goriva koje se raspršilo po splitskim uvalama

Damir Rušinović, zapovjednik Jadrolinijina trajekta "Tin Ujević", na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno je proglašen krivim zbog udaranja trajekta u Gat sv. Petra 22. ožujka prošle godine.

Rušinović mora platiti novčanu kaznu u visini 70 prosječnih dnevnih dohodaka u Hrvatskoj, konkretno 12.446 kuna. Uz to, mora platit i 24.000 kuna za troškove postupka, a najviše je stajalo vještačenje.

Rušinović je baš te "nesretne" večeri 22. ožujka 2010. preuzeo zapovjedništvo nad "Tinom". Trajekt je u Split dolazio iz Staroga Grada. Pristajući na Gat sv. Petra, greškom je uključio kopču desnog upravljačkog mehanizma pa je brod lijevom bočnom stranom udario u obalu. Iz broda je iscurilo 34.860 litara dizel goriva koje se raspršilo po splitskim uvalama. Šteta je procjenjena na gotovo 900 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo utvrdilo je da je 60-godišnji Damir Rušinović postupio protivno odredbama Pomorskog zakonika i Pravilnika o izbjegavanju sudara na moru tijekom pristajanja u splitsku luku.

Pomorski kapetan Rušinović nije uložio prigovor na kazneni nalog Općinskog suda. Ako ne plati novčanu kaznu, ona će se zamijeniti zatvorskom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije