Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U NJEMAČKOJ

Zbog ubojstva političara uhićena još dvojica

njemačka policija
Foto: Arne Dedert/DPA/PIXSELL
27.06.2019.
u 18:58

Za sada nije poznato jesu li i uhićeni muškarci pripadali neonacističkim krugovima, no kod jednoga od njih pronađeni su leci s neonacističkim sadržajima

Stephen Ernst, njemački radikalni desničar i neonacist koji je početkom mjeseca ubio lokalnog političara Waltera Lübckea zbog njegovih pozitivnih stavova o imigrantima, u prvim trenucima uhićenja tvrdio je da nema suradnika, no uskoro je promijenio tvrdnje.

Njemačka policija uhitila je dvojicu muškaraca pod optužbom da su sudjelovali u ubojstvu, i to muškarca koji je Ernstu prodao oružje te muškarca koji je bio posrednik između njih dvojice. Tijekom pregleda Ernstova stana pronađeno je nekoliko komada oružja, a uz pištolj kojim je ubio Lübckea nađena je i strojnica te sačmarica.

Za sada nije poznato jesu li i uhićeni muškarci pripadali neonacističkim krugovima, no kod jednoga od njih pronađeni su leci s neonacističkim sadržajima.

Oružje Ernstu nije prodano nedavno, nego 2016. godine, a u to je vrijeme ovaj radikalni desničar već uvelike razmatrao mogućnost Lübckeova ubojstva. Državni tužitelj tvrdi da optuženi muškarci možda nisu znali za Ernstovu namjeru da ubije popularnog lokalnog političara, ali su bez ikakve sumnje znali za njegovu povezanost s neonacističkim organizacijama.

Upravo zbog toga tretira ih se kao sudionike u ubojstvu. Inače, Lübcke je ubijen jer je razbjesnio radikalne desničare svojim govorom iz 2015. godine kada je ustvrdio da imigrantima treba pomoći. Ernst je čekao pravi trenutak pune četiri godine da bi se početkom ovog mjeseca uvukao u Lübckeovu kuću, našao ga na terasi i iz neposredne blizine, s leđa, pucao mu u glavu.

Angela Merkel se opet trese

Komentara 2

HO
homofob
23:28 27.06.2019.

Zasto uhicema? Zasto ne nagradena!?

DU
Deleted user
00:53 28.06.2019.

pitajte naše čitatelje kako bi prošli ubojice naših političara...... 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije