Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUNELARINA RAZDORA

Zbog tunela Sv. Ilija HDZ traži ostavku ministra Hajdaš – Dončića

Sveti Ilija, prosvjed, tunel (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
08.04.2013.
u 17:19

-Za mali prihod želi se zaustaviti gospodarski razvoj šireg područja. I ne samo to, računice pokazuju da će godišnje ubirati 39 mil. kuna, dok je trošak održavanja tunela desetak milijuna. Žele i zaraditi na sirotinji, zaključio je Ževrnja.

– Tražimo da Vlada hitno povuče odluku o naplaćivanju tunelarine kroz tunel Sv. Ilija, kao i ostavku ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića – izjavio je Zlatko Ževrnja, kandidat HDZ-a za splitsko-dalmatinskog župana u središtu županijske organizacije stranke gdje se okupilo 12 načelnika općina i gradonačelnika iz Imotske krajine i Makarskoga primorja koji su došli zajedno dići svoj glas protiv naplate tunelarine kroz Biokovo.

– Za mali prihod želi se zaustaviti gospodarski razvoj šireg područja. I ne samo to, računice pokazuju da će godišnje ubirati 39 milijuna kuna, dok je trošak održavanja tunela desetak milijuna. Žele i zaraditi na sirotinji – zaključio je Ževrnja. HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici uvjereni su kako je odluka o tunelarini osveta Kukuriku vlade HDZ-ovu biračkom tijelu s obje strane Biokova.

– Naš kraj i dalje će odumirati, zatvarat će se škole i zato se protiv ove odluke moramo boriti svim legalnim sredstvima – rekao je Josip Lešina, načelnik Runovića, a Joško Roščić, načelnik Baške Vode pozvao je Vladu da pronađe modalitet po kojemu će lokalno stanovništvo biti oslobođeno od plaćanja. Naglasio je da će Sv. Ilija biti i najbliži put do autoceste Braču i Hvaru. Ante Sanader, splitsko-dalmatinski aktualni župan, napomenuo je kako je 2007. godine potpisao ugovor s Vladom koja je preuzela projekt i tada je dogovoreno da tunelarina neće biti naplaćivana. Aktualna vlada se za odluku o naplati tunelarine nije konzultirala ni s kime na terenu, odnosno u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

>>'Dvadeset kuna, to je puno brate, hoće sada tunel da naplateeeee!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije