Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je izvor zaraze

Zbog trovanja hranom na Braču u bolnici 24 riječka školarca

Bolnica Split
Tino Jurić/PIXSELL
23.09.2012.
u 12:27

Četrdesetak osmaša u petak je išlo na izlet do Bola na Braču gdje su ručali u pizzeriji na šetnici, a potom pojeli i sladoled.

Najmanje 24 učenika riječke Osnovne škole Brajda teško se otrovalo hranom za vrijeme izleta u Bolu na Braču, javlja Novi list.

Zbog teških probavnih smetnji i povišene temperature dio učenika u subotu je primljen u splitsku bolnicu, dok je onima kod kojih su smetnje bile lakše pomoć pružena u Domu zdravlja Makarska. Nakon cjelodnevnog promatranja i terapije u subotu navečer krenuli su za Rijeku. Prema liječničkoj procjeni kako učenici nisu u teškom zdravstvenm stanju, svi su se zajeno vratili u Rijeku.

Četrdesetak osmaša u petak je išlo na izlet do Bola na Braču, dio kojih je ručao u pizzeriji na šetnici, a potom su pojeli i sladoled.

Tek navečer pozlilo je prvom učeniku i u početku su učitelji mislili da je riječ o izoliranom slučaju no onda su se počeli javljati i drugi.  U splitskoj Klinici za infektologiju potvrdili su da su primili sedmero djece. Sumnja se na trovanje hranom.

Komentara 2

EX
excell
12:43 23.09.2012.

zaključak/ ne jedite sladoled poslije konzumiranja pice.....

OB
-obrisani-
12:58 23.09.2012.

Moguce je da su Salmonellen uzrok trovanja ili koli bakterije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije