Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGLJIKOV MONOKSID

Zbog trovanja dvoje mladih Porečana pokrenuta istraga protiv dimnjačara

mladi par
Foto: Facebook
30.05.2016.
u 15:57

Spavajući su udisali otrovan plin te su preminuli zbog trovanja ugljikovim monoksidom

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv 24-godišnjeg dimnjačara zbog sumnje da je odgovoran za smrt dvoje mladih Porečana, Patrika Blaška (27) i njegove djevojke Lare Nikolić (22), koji su u listopadu prošle godine preminuli u apartmanu Agroturizma Milena u mjestu Bačva kod Višnjana.

Nakon provedenih izvida, postoji osnovana sumnja da je 24-godišnji dimnjačar u srpnju prošle godine propustio provjeriti ispravnost i funkcioniranje dimnjaka spojenog na plinski kotao pa tako nije utvrdio da je dimnjak tehnički neispravan i nije obavijestio opskrbljivača plinom da isključi dovod plina. Takav neispravan dimnjak ostao je u upotrebi sve do 25. listopada kada je došlo do izlaska dimnih plinova kroz elektro instalacije i instalacije klima uređaja zbog čega se u apartmanu povećala koncentracija ugljikovog monoksida.

Mladi Porečani su večer prije bili gosti na svadbi u konobi te su se nakon svadbe vratili u apartman prespavati. Spavajući su udisali otrovan plin te su preminuli zbog trovanja ugljikovim monoksidom.

>> Sumnja se da je mladi par preminuo zbog trovanja ugljičnim monoksidom

Komentara 2

DU
Deleted user
07:20 31.05.2016.

Martina Butorac, gdje li si ti išla u škulu? Ugljični monoksid - hrvatski. Ovako kako ti pišeš je četničko-srpski.

MA
mare100
16:01 31.05.2016.

Nie on zaboravio provjerit već uz dogovor sa gazdom uz nedostatke zažmirio pa dozvolio priključak.Samo što kad se dese ovakve poslijedice on mora sam da snosi odgovornost.Tu je sam sebi kriv jer za malo perja što je dobio sad nek ispašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije