Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO

NATO šalje brodove u teritorijalne vode Grčke i Turske

ruski vojni brod
Foto: ilustracija
07.03.2016.
u 22:20

"Širimo našu suradnju s Frontexom i povećavamo broj raspoređenih brodova", dodao je glavni tajnik NATO-a, istaknuvši da su i Francuska i Velika Britanija pristakle uputiti brodove u Egej."

NATO je poslao svoje brodove u grčke i turske teritorijalne vode u Egejskom moru u cilju razbijanja kriminalnih mreža trgovaca ljudima u Europu, izjavio je glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jens Stoltenberg.

"NATO danas pokreće aktivnosti u teritorijalnim vodama", kazao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Bruxellesu u nazočnosti turskog premijera Ahmeta Davutoglua.

"Širimo našu suradnju s Frontexom i povećavamo broj raspoređenih brodova", dodao je glavni tajnik NATO-a, istaknuvši da su i Francuska i Velika Britanija pristakle uputiti brodove u Egej."

Misiju NATO-a, dogovorenu 11. veljače, predvodi Njemačka, a u njoj sudjeluju i brodovi Kanade, Turske i Grčke.

Turski premijer je na summitu EU-Turska kazao da su najnoviji prijedlozi njegove vlade usmjereni na spašavanje migranata i borbu protiv trgovaca ljudima te najavljuju novo razdoblje u odnosima Bruxellesa i Ankare.

Turska traži da EU što prije ukinu vize za njezine državljane i  traži otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima i više novca, a zauzvrat je spremna primiti sve migrante koji nisu iz Sirije i kojima EU odbije zahtjev za azil, ali i one koji uhvati u svojim teritorijalnim vodama, te pojačati borbu protiv krijumčara koji prebacuju ljude iz Turske u Grčku.

>> Britanci šalju ratnu mornaricu da spriječi prelazak izbjeglica iz Turske u Grčku

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
07:24 08.03.2016.

molimo pojašnjenje riječi 'pristakle' iz naslova. u što se eu pretvorila. turska, ukrajina, obje najnazadnije države traže ukidanje viza. turska ucjenjuje uniju. očito ima jako dobre argumente. jer ako prestane primati sirijce, što će ondabiti? zar će ići u jordan,ordan, arabiju? neeee! neće ići. neće ni odlaziti iz sirije. iz sirije više neitko ne odlazi. strahota. nato u grčkoj, turskoj, članicama nato pakta. jel to poruka rusima? koji imaju pravo prolaska tim vodama? nije. to je domaću upotrebu. blejanje ovaca se treba nastaviti. neće više na prijevozu ljudi zarađivati drugi, sami ćemo ih voziti k nama, davati im socijalne povlastice. u njemačkoj val oduševljenja. možda čekaju izbore. a ove godine ih bude napretek. i sve će redom gubiti ova kozja političarka.

DU
Deleted user
10:43 08.03.2016.

asad treba obznanit da svi koji su napustili sirijru imaju samo jednu sansu da se vrate i stanu u obranu zemlje inace ce biti tretirani kao i isilovci

OO
oooooooooo
03:43 08.03.2016.

da nisu bili zauzeti ser....juci po rusima mogli su to kad I kad napraviti eu bi imala puno manje azilanata a sirija bi imala puno vise branitelja, ko zna mozda bi vec bilo gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije