Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužni otac

Zbog teške neimaštine oduzeli mu kćerkicu: Plakala je od gladi

siromastvo
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
22.09.2013.
u 17:16

Neon Mathes (38) iz Grabovca u Baranji treba svu pomoć koju može dobiti. Zbog neimaštine, oduzeta mu je trogodišnja djevojčica.

Neon Mathes (38) iz Grabovca u Baranji, našao se u najgoroj životnoj situaciji. Teška neimaština dovela ga je do toga da je morao predati kćerkicu Neu u Centar za socijalnu skrb dok ne riješi sve svoje probleme. - Nisam mogao dopustiti da noću plače od gladi. Morao sam je predati Centru za socijalnu skrb dok ne riješim sve probleme. Teško mi je. Gdje god pogledam, vidim nju. Legnem na krevet, zagrlim njezinu igračku i plačem, ispričao je za 24sata 38-godišnji Mathes.

Dali mu rok da osposobi svoj dom

Njegovu kćerkicu, trogodišnju Neu, Centar je uzeo prije nekoliko tjedana. Nakon što su posjetili njegov dom, shvatili su da su uvjeti u kući užasni. - Iz Centra su došli pogledati kuću i dali mi rok do kojeg je moram osposobiti - do Božića. Ne sredim li dotad krov koji prokišnjava, dotrajale instalacije, zahod, ne dovedem li kuću u red, nikad više neću vidjeti svoje dijete - očajan je Mathes. Cilj mu je da ponovno okupi svoju obitelj, budući da je njegova supruga sa mlađom kćeri otišla svojoj majci u Brčko.

Prva supruga mu nagomilala dugove

- Nije mogla izdržati ovakav život. Otišla je majci u Brčko i povela bebu sa sobom. No, ostavila je mogućnost povratka. Ponovno okupljanje obitelji postala mi je misija. No, ne mogu sam, moram tražiti pomoć, dodao je Neon, čija je kalvarija počela sa prvom suprugom. Njegova prva žena nagomilala je dugove dok je on još bio u vojsci, a podigao je i kredit kako bi pomogao njezinoj sestri. Svi dugovi spali su na njega, te mu od mirovine koju je zaslužio kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata, ostane tek 127 kuna.

Tri godine jede samo kruh i mast

Stoga se Neon hrani masti i kruhom, a za djecu je prosio hranu. Iz Centra za socijalnu skrb kažu kako je Neon brižan otac čija su djeca uvijek čista i nasmijana. Tužnom ocu mogu pomoći svi koji žele. Možete ga kontaktirati na broj mobitela 091 173 9955 ili poslati novac na adresu Neon Mathes, Braće Radić 8, 31309 Grabovac. Koristili bi i građevni materijal, oprema za kupaonicu, namještaj za dječju sobu, igračke.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

>>Imali su dom i posao, a sad su beskućnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije