Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod kontrolom

Zbog sve češćih otmica Šveđani djecu prate GPS uređajima!

GPS
Arhiva VL
20.11.2012.
u 07:47

GPS uređaji prodaju se u različitim veličinama kako bi bili prilagođeni mobilnim telefonima

Sve češće otmice djece u Švedskoj prisilile su roditelje, pogotovo one u većim gradovima, da se okrenu strožem nadzoru djece i odluče se za praćenje djece pomoću GPS uređaja.

Kako prenosi Klix.ba, u Göteborgu je prije dva tjedna nestala devetogodišnja djevojčica nakon što je ujutro krenula u školu. Nakon 17 sati policija i velik broj volontera koji su se uključili u potragu pronašli su je kod potpunog stranca što je uznemirilo brojne roditelje.

Zbog straha od otmice odlučili su djecu pratiti pomoću GPS uređaja čija je prodaja u Švedskoj u posljednjih nekoliko mjeseci skočila 25 posto.

GPS uređaji prodaju se u različitim veličinama kako bi bili prilagođeni mobilnim telefonima, smještaju se i u dječju odjeću i neprimjetno odašilju signale o lokaciji djeteta.

>>GPS-om otkrio da mu se žena seksa s učenikom (16)

Komentara 1

K1
k1milica
08:37 20.11.2012.

tako ih drzava navikava da budu kontrolirani od pocetka da sazive s tim da se naviknu kao na recimo kravatu,, makar pedophile rings nemaju problema s tehnologijom cak stovise rekao bih da bi zaradili koji sat u otmici hakirajuci gps...najvece afere stim u vezi -posljednja italija i savile (engleska) otkriveni su bas zbog neoprezne karike u lancu(pedofilije) pri transferu kataloga,"robe".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije