Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nerazumno dug postupak Brodsko-posavske županija

Zbog suludog postupka od 16,5 godina: Nasljednici nekretnine dobili jednu od većih odšteta

Grani?ni prijelaz i petlja Svilaj
Ivica Galovic/ PIXSELL
06.04.2023.
u 11:05

U pet vještačenja nekretnina je procijenjena od 390.000 do 2,387.282 kune, ali ni jednom nije iskazana tržišna vrijednost, a novo rješenje mora se donijeti za najviše šest mjeseci

Komentara 4

NI
nikola1975
13:27 08.04.2023.

US je još najgiri od svih. Pročitajte odluku tog istog suda obtroškovima zastupanja onih kojima se izvlašćuje imovina. Ukratko presuda je jest da je neustavno ali da bi se poticale investicije ( odnosno da bi se smanjili troškovi državi i državnim firmama) može i biti malo neustavno. Postupak izvlaštenja se tretira kao neprocjenjiv ( a svrha je utvrditi vrijednost ) kako bi onaj koji izvlašćuje mogao platiti što manje troškove zastupanja. Zanimljivo je da je jedan sudac US najviše love zaradio od onoga kome je ovom presudom direktno smanjio troškove.

BR
Brankko
03:28 07.04.2023.

Ima jedan predmet u Dalmaciji -- fizička dioba započeta 1985. faktički još nije dovršena. Ali je zato prije dvije godine sudac koji je tada to vodio, "odredio" da se dvije zgrade u sadašnjemu suvlasništvu -- jednu koristi jedan brat nazovima ga "dobri", drugu drugi, nazovimo ga "zločesti"; svaka od tih kuća izgrađena je na svojoj posebnoj čestici, svaka ima svoj poseban kućni broj, a ugovorom između ta dva brata od prije dvadesetak godina, određeno je korištenje točno tako podijeljeno -- moraju prodati na dražbi, jer da se tobože te dvije kuće ne mogu podijeliti. Svu je dokumentaciju dotični sudac ignorirao, pa je onaj dobri brat, koji je pokrenuo nastavak staroga postupka, od toga postupka odustao, jer suca ništa ne sprečava da nakon što mu je županijski sud vratio postupak na novo rješavanje -- donese identičnu odluku. A zna se kako ide to s dražbom: na koncu se dođe do relativno niske cijene, "uskoči" tzv. "treća osoba" kao kupac, oštećeni "dobri" brat dobije svoj postotak iz te niske cijene, a onda "treća osoba" u dogovoru sa "zločestim bratom" (a pogodite s kim se još to dogovaralo) proda obje kuće po pravoj cijeni. -- I sada naravno opet sve stoji. Za štetu koju su suci načinili odugovlačenjem i nabijanjem troškova (sa suludim "vještačenjima" i izmišljenim nacrtima kakvih nema nigdje ni u zemljišnim knjigama ni u katastarskim planovima) -- ti suci nikada neće odgovarati.

BR
Brankko
03:20 07.04.2023.

Kada bi suci i drugi voditelji raznih postupaka plaćali načinjenu štetu iz svojega novca -- vidjeli bismo itekakvu učinkovitost rada. A ovako... baš ih briga. Mogu se iživljavati na ljudima. Nemojmo se zavaravati onim "pa platit će onaj koji izgubi" -- u takvim iživljavanjima sudaca gube svi, jer sve vrijeme nameću im se novi troškovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije