Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala proslava

Zbog sukoba načelnika i vijećnika Vojnić ostao bez Dana općine

'karlovac vojnic..dan opcine..polaganje vijenaca,210408 snimila kristina stedul-fabac/vecernji list'
'kristina stedul-fabac'
23.04.2012.
u 11:25

Načelnik Eremić prijeti i da će podnijeti zahtjev za raspuštanje Općinskog vijeća zbog niza nezakonito donesenih odluka

Iako je datum proslave Dana općine Vojnić posljednjih godina često mijenjan, a procedura je za sobom nosila buru prosvjeda i međusobnih optužbi, mještani su ove godine na 21. travnja, dan oko kojeg konačno nema spora, ipak ostali bez proslave.

Razlog je tomu u novom sukobu između članova Vijeća, u kojem većinu ima HDZ, i načelnika iz SDP-a. Na suprotnim stranama opet su se našli Branko Eremić i Nebojša Andrić.

 Znaju se prava i obveze

 – Situaciju u kojoj načelnik Eremić onemogućuje Vijeću da održi svečanu sjednicu povodom Dana općine smatram katastrofalnom. Željeli smo održati sjednicu i Dan općine proslaviti skromno, no načelnik i njegov zamjenik uopće nisu htjeli doći na sastanak organizacijskog odbora pravdajući se da nisu u Vojniću, iako smo kasnije saznali da su bili u svojim uredima.

Potom nam je Eremić rekao da nema proslave jer nema novca. I s tim smo se pomirili i odlučili sami platiti troškove proslave. Razgovarao sam i s ljudima u školi i vrtiću da organiziramo program, no na kraju nam je načelnik zabranio i korištenje Doma kulture – prepričao je situaciju zamjenik predsjednika Vijeća Nebojša Andrić, ujedno i bivši načelnik.

Tvrdi da su u ovoj situaciji pogođeni stanovnici, koji ostaju bez proslave općinskog dana, ali i jer u Vojnić neće stići gosti i uzvanici koji bi sa svojih pozicija mogli pomoći u teškoj financijskoj situaciji u kojoj se trenutačno nalazi općina. S druge strane načelnik Eremić tvrdi da krivica za odustajanje od proslave leži upravo na Općinskom vijeću.

– Andrić kao da se još nije pomirio s time da je izgubio izbore i da sam ja načelnik.

Nisam ja kriv što nije bilo sjednice Vijeća jer je i ne sazivam. Nikada nisam niti bih želio ikome zabraniti korištenje Doma kulture, ali svima treba biti jasno koja su prava i obaveze zakonodavne, a koja izvršne vlasti. Proslave Dana općine nema bez mene, kao i samovoljnog trošenja općinskog novca bez mog dopuštenja.

U ovom slučaju sa mnom za Dan općine nitko nije kontaktirao, a u Vijeću su se sjetili te proslave tek prije dva dana. Ovime samo žele opravdati svoj nerad – odgovorio je Eremić.

 Poziv upomoć

 Uz Dan općine u Vojniću je i niz problema vezanih za punjenje proračuna. Tvrde da nisu u blokadi, ali ne žele nenamjenski trošiti novac. Za pomoć su se obratili županu Ivanu Vučiću, ali i Vladi i mjerodavnim ministarstvima. Ipak, ostaje i problem funkcioniranja lokalne vlasti.

 – U Vijeću se radi nezakonito i za to smo već dobili službene potvrde. Ako dođe do još jednog kršenja, uputit ću zahtjev za raspuštanje Vijeća, iako to ne želim i znam da će samo donijeti nove troškove – zaključuje Eremić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije