Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do petka

Zbog štrajka u zračnoj luci u Frankfurtu otkazane stotine letova

'An image showing a Serbian national carrier JAT Airways plane at Frankfurt airport, Frankfurt, Germany, 16 July 2008.  EPA/MAURITZ ANTIN ATTENTION EDITORS:  image taken through bus window'
'MAURITZ ANTIN'
21.02.2012.
u 18:05

Oko 200 radnika zračne luke štrajka zbog spora oko plaća s tvrtkom Fraport, koja je zadužena za poslovanje zračne luke, a iz sindikata GdF optužili su kompaniju da zapošljava nestručno osoblje koje ugrožava sigurnost zračne luke

Zaposlenici treće najveće zračne luke u Europi, one u Frankfurtu, nastavit će do petka sa štrajkom, izvijestio je Reuters. Putnici zbog toga mogu očekivati odgode letova, a samo je Lufthansa otkazala 160 letova zakazanih za danas i 100 letova zakazanih za srijedu.

Oko 200 radnika zračne luke štrajka zbog spora oko plaća s tvrtkom Fraport, koja je zadužena za poslovanje zračne luke, a iz sindikata GdF optužili su kompaniju da zapošljava nestručno osoblje koje ugrožava sigurnost zračne luke.

Iz Fraporta su optužbe opovrgnuli te su kazali da je oko 80 posto letova zakazanih za ponedjeljak i utorak ipak obavljeno te da međukontinentalni letovi redovno lete. Procjenjuje se da će trodnevni štrajk stajati kompaniju 5 milijuna eura.

Komentara 3

IB
istina_boli
06:32 22.02.2012.

Nikakvo cudo da zaposljavaju nestrucno osoblje kad vecina poslova u Njemackoj ide preko Zeit firmi koji gledaju samo na profit i maksimalno izrabljivanje , a arbeitsamt gleda samo da se otarasi nezaposlenih , tako da se sa svih strana vrsisi pritisak na sto vecem zaposljavanju, a strucnost je zanemarena. Cudno je da zbog nestrucnosti vec nije bilo kakvih nesreca, ali i to stigne.

AA
aabbcc
07:55 22.02.2012.

. Ma naprimali tamo Grka pa sada nece da rade, mala im placa a sve skupo.. Bolje da su nase konobare zaposlili u tim avionima jer oni se snadju i bez place...!

US
U sridu
08:27 22.02.2012.

To vam je zapad,ljudi su postali potrosna roba,profit je kralj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije