Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
melbourne

Zbog štrajka nastavnika zatvoreno 150 australskih škola

Panathinaikos CSKA
Foto: Reuters
1/2
07.06.2012.
u 15:56

Prosvjetni djelatnici traže bolje plaće i radne uvjete, zbog čega održavaju jednodnevni štrajk

Oko 11 tisuća nastavnika okupilo se danas u Melbourneu kako bi zatražili bolje plaće i radne uvjete. Tisuće nastavnika napustile su posao na jedan dan, zbog čega je 150 škola diljem Victorije ostalo zatvoreno, izvijestio je Australski obrazovni sindikat (AEU).

Nezadovoljni prosvjetni djelatnici okupili su se u Hisense Areni, gdje su im se obratili sindikalni čelnici. Kako dvorana prima \"samo\" 10 tisuća ljudi, neki su nastavnici morali ostati vani.

Nastavnici traže godišnje povećanje plaće od 10 posto tijekom iduće tri godine te duže ugovore jer, kako tvrde u AEU-i, svaki peti prosvjetni djelatnik radi s ugovorom od 12 mjeseci ili manje. Sindikat je odbio vladin prijedlog povišice od 2,5 posto, a tijekom je prosvjeda odlučeno kako će se tijekom sljedećih osam mjeseci nastaviti održavati štrajkovi u trajanju od jednog do 24 sata.

Komentara 2

T1
t111
17:01 07.06.2012.

bas mi ih je zao... nekima je u australiji zlica upala u kestenov med... malo je gorak, al je svejedno med. govorim iz iskustva, bio sam u australiji 3 mjeseca ove godine i tamo se sa minimalnom placom moze zivjeti. a u hrvatskoj?

AA
aabbcc
21:30 07.06.2012.

. Treba iz razumjeti jer medu njima nema jedan % onih koji rade u Austriji a zive, kupuju, trose u Bosni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije