Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRICA NAJAVILA

Zbog štrajka kraći zimski i proljetni praznici za učenike, nastava ulazi u ljeto

Štrajk
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
29.11.2019.
u 15:01

Prema trenutnom stanju svim učenicima ukinuta su četiri dana u zimskim praznicima - sada će na nastavu 7. siječnja

Nastavak štrajka znači i gomilanje dana nadoknade za sve učenike. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak danas je 15. dana gubitka nastave za učenike dala prvi pregled stanja u školama, poručujući da to nije naputak roditeljima.

Riječ je o informativnom izračunu gubitka praznika jer podsjetimo štrajk se nastavlja budući su sindikati odbili ponudu Vlade.

I da danas popodne na novom sastanku s premijerom Plenkovićem dogovore neke eventualno nove uvjete, u ponedjeljak nastave neće biti jer se članstvo mora izjasniti, pa naputak ministrice podsjeća tek na njezin osobni podsjetnik izgubljenih dana.

Prema trenutnom stanju svim učenicima ukinuta su četiri dana u zimskim praznicima - sada će na nastavu 7. siječnja.

Bez četiri dana ostat će učenici i u proljetnim praznicima, a šest dana duže išli bi u školu na ljeto. To se odnosi na sve one škole koje do sada nisu organizirale nikakvu nadoknadu i koje su bile u štrajku.

Takav izračun već u ponedjeljak izgledat će drugačije.

Komentara 40

TI
Tinaiva
15:17 29.11.2019.

Okačite si to negdje.... Moja djeca neće ići u školu ta dva tjedna. Iz inata, iz principa jer se sad vidi da će samo i isključivo djeca stradati. Haaaalo ići u školu punih 6 mjeseci bez praznika... Da smo pametni mi roditelji, da se udružimo ovako kako su se sad učitelji pa da bojkotiramo odluku i pokažemo da nismo magarci kakvim nas smatraju.

KR
kruti111
15:17 29.11.2019.

ja predlažem ovu soluciju: podijeliti OTKAZE ekipi pa će si moći produžiti ljetne, zimske, proljetne, uskrsne-ma SVE praznike!!!!

DU
Deleted user
15:49 29.11.2019.

nakon ovoga svega tko moze ministricu dozivljavati kao ministricu ...ni prvasici....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije