Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena

Zbog "Srpske sloge" morao otići s mjesta predsjednika?

'suznjevic_nnn_sis_250211'
''
27.02.2011.
u 10:10

Nakon što je većina vijećnika predložila smjenu, Sužnjević je sam dao ostavku, koja je i prihvaćena, a zamijenio ga je Nikola Arbutina, načelnik Dvora

Nikola Sužnjević smijenjen je u četvrtak s čela Vijeća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije. Kada je predložena njegova smjena, Sužnjević je dao ostavku ne slažući se s načinom na koji je to napravljeno. Razlog je tome, čini se, to što se on krajem prošle godine našao među osnivačima bloka "Srpska sloga", koji se predstavlja kao oporba prema Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci.

Oporba prema SDSS-u

Iz SDSS-a je Sužnjević izbačen 2009. jer je lobirao za kandidata za dožupana koji nije bio član te stranke. Sada je Sužnjević žestoki kritičar Milorada Pupovca i SDSS-a.

– Podnio sam ostavku jer su neke odluke koje je većina vijećnika, većinom članova SDSS-a, predložila izvan dnevnog reda bile nezakonite. Pojavili su se tamo i vijećnici koji do sada nikada nisu bili na sjednicama. Nisam htio da budem dio tih nezakonitih radnji i dao sam ostavku – kazao nam je Sužnjević. Za novog predsjednika izabran je Nikola Arbutina, SDSS-ov načelnik Dvora.

Teror nad zajednicom

– Većina je odlučila. Za njegov odlazak glasalo je 14 od 25 vijećnika. Ja ću se zauzimati za to da se Vijeće češće sastaje i da se bavi onim stvarima za što je i izabrano – kaže Arbutina. Na pitanje da li je Sužnjević smijenjen jer ga se vezivalo uz novi pokret "Srpska sloga" nije decidirano dogovorio.

– Ja o tome znam samo ono što pročitam u novinama. Bio sam na sve i jednoj sjednici Vijeća i nikada se nije govorilo da Vijeće da potporu tako nečemu – kaže Arbutina.

– Ja nisam ništa potpisao. Kao pravnik sam samo dao stručnu pomoć pri ocjeni ustavnosti izmjena Izbornog zakona koji daje veliku prednost SDSS-u. No, i dalje smatram da je Milorad Pupovac i njegova stranka nametnula teror nad srpskom zajednicom – kazao je Sužnjević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije