Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u HSP-u

Zbog spletki Jurica Jašinski pred odlaskom iz HSP-a

hsp01
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.03.2013.
u 11:14

Predsjednik Juraj Škrtić nagovorio je članove da ne nosim ja listu, već on. Sa mnom ne mogu manipulirati- poručuje Jašinski

Nisam više kandidat svoje stranke za župana Karlovačke županije. Sa mnom ne mogu manipulirati – kaže Jurica Jašinski (HSP).

 Napustio je sjednicu Županijskog vijeća stranke proteklog vikenda nakon što je to tijelo koje broji 11 članova odlučilo da ne bude nositelj liste te stranke za Županijsku skupštinu.

 Život i mimo politike

 – Predsjednik Vijeća Juraj Škrtić je ostale nagovorio na to. Mislim da je normalno da kandidat za župana nosi i listu, a po njima na njoj uopće ne bih trebao biti. Već razmišljaju kako podijeliti mjesta nakon izbora. Sjednica je bila cirkus i farsa – tvrdi Jašinski.

 Dodaje da je i dalje član stranke, ali samo na papiru.

 – Možda uskoro ni to – kaže Jašinski, inače vlasnik jedne od najvećih farmi u Karlovačkoj županiji, koja se nalazi u Vojniću.

 Nastavlja da će se upravo dodatno posvetiti tom poslu.

 – Upravo stoga što ne ovisim životno o politici imam mogućnost razmišljati svojom glavom, za razliku od ostalih. Razočaran sam ponašanjem kolega, pa i predsjednika karlovačkog ogranka Dražena Bogovića, koji je cijelo vrijeme bio protiv Škrtića, da bi mu se na koncu priklonio – kaže Jašinski.

 Škrtić pak kaže da se stranka odlučila za promjenu kandidata.

 – Jašinski jest kvalitetan, ali nama treba kandidat koji će se moći ravnopravno suprotstaviti kandidatima SDP-a i HDZ-a. Takvog imamo i uskoro ćemo ga predstaviti javnosti, uz prisutnost predsjednika stranke Daniela Srba. Radi se o karlovačkom kadru. S lošim kandidatima nemamo što tražiti na izborima – kaže Škrtić.

 Dodaje da je HSP demokratska stranka i da je većina legitimno odlučila da Jašinski ne nosi listu.

 – Jedino je on bio protiv takve odluke da ja budem nositelj liste. Logično je da bude tako, jer sam županijski čelnik stranke. Ne znam kakve ambicije Jašinski ima, ali to je njegov problem, a ne naš – kaže Škrtić.

 Cilj pobjeda na izborima

 Dodaje da nije manipulirao nikim, jer je to nemoguće.

 – Svaki član razmišlja svojom glavom. Nama je cilj pobijediti na izborima, a tek potom možemo razmišljati o podjelama funkcijama, ali sve u cilju provedbe programa koji bi od Karlovca i Karlovačke županije trebao učiniti bolja mjesta – tvrdi Škrtić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije