Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet pada

Zbog snijega otežana vožnja, prema kraju dana slabljenje

vrijeme,kiša,promet (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
22.01.2013.
u 08:18

Danas će u kopnenom području većinom padati snijeg, a u Slavoniji i Lici prijepodne kiša i susnježica

Nakon što su proteklih nekoliko dana povišene temperature dovele do mjestimičnog otapanja snijega koji je pao prošlog tjedna, današnje jutro u kopnenoj je Hrvatskoj obilježeno novim količinama oborina.

Kako javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u kopnenom području većinom padati snijeg, a u Slavoniji i Lici prijepodne kiša i susnježica. Prema kraju dana očekuje se slabljenje i prestanak oborina. U Zagrebu i okolici trebalo bi biti oblačno vrijeme povremeno popraćeno snijegom koji će donijeti novi snježni pokrivač od 5 do 10, a u gorju i više od 10 centimetara.

Iz HAK-a javljaju da je zbog snijega otežana vožnja u Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u središnjem dijelu unutrašnjosti. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u D3 Zdihovo – Delnice – Kikovica, D32 Prezid – Delnice, D42 Josipdol – Poljanak, D203 Brod na Kupi – Delnice, D305 Parg – Čabar, D501 Gornje Jelenje – Oštrovica – Meja te županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Čabra. Samo za osobna vozila otvorene su županijske ceste ŽC 5169 Donji Lapac – Bjelopolje i ŽC5199 Šušanj – Štirovača.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Lici, Dalmaciji i mjestimice Slavoniji. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između Otočca i Gospića, a zbog poplave zatvorene su ceste D23 Duga Resa – Belavići kod mjesta Šeketino Brdo, D36 Karlovac – Pisarovina u mjestu Koritinja, D42 u Ogulinu kod Oštarija i Đulina Ponora, ŽC3149 Husje – Donje Mekušje ŽC5126 Pazarište – Plana i Pazarište – Podastrana, ŽC5163 Gospić – Lički Novi, ŽC5162 Smiljan – Novoselo i lokalna cesta LC65009 u Golubiću pokraj Knina.

>> Karlovac: Izvanredne mjere obrane od poplave zbog nabujale Kupe!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:37 22.01.2013.

Hm Sve u ovoj zemlji pada. Standard, moral, pamet, kreditni rejting, potencija, snjieg, kiša. Jedino dugovi rastu. Dosta mi je padanja, odoh na skijanje, da bar tamo osjetim rast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije