Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI Pošta u Pleternici radi do 15 sati, u Kutjevu je zatvorena subotom

Zbog slanja pisma ili telegrama moraju potegnuti 25 kilometara

07.01.2009.
u 16:55

Žele li nakon posla ili navečer na pošti obaviti kakvu uplatu, poslati telegram i slično, Pleterničani, kao i stanovnici 38 okolnih naselja, to više ne mogu jer poštanski ured odnedavno radi samo do 15 sati. Radno je vrijeme skraćeno u još četiri ureda na području Požeško-slavonske županije, a navečer na poštu mogu samo stanovnici Požege i Pakraca.

Tražit će promjenu
Građani Kutjeva i njemu pripadajućih naselja usluge pošte ne mogu koristiti subotom. Zatreba li im takvo što, moraju do 25 kilometara udaljene Požege.

– Govori se kako usluge pošte i sličnih poduzeća treba približiti građanima, a onda se najednom napravi ovakva redukcija. Osobno sam nedavno namjeravao poslati telegram koji je na odredište trebao doći u subotu, ali su mi na pošti rekli da će to biti tek u ponedjeljak. U jednom gradu se takvo što ne bi smjelo dogoditi i stoga ćemo na prvoj sjednici Poglavarstva o tome raspravljati i tražiti od Hrvatskih pošta da promijene odluku – nazadovoljan je kutjevački gradonačelnik Ante Pavković.

Neće biti otpuštanja
Osim što je pošta u Pleternici radnim danom otvorena četiri sata kraće, ona se i subotom zatvara sat i pol ranije.

– I osobno sam se nedavno iznenadio kada sam poslijepodne došao na poštu i zatekao ju zatvorenu. O tome zbog blagdana još nismo raspravljali na Poglavarstvu, ali zasigurno uskoro hoćemo jer odluka Hrvatskih pošta nije dobra za naše građane – kaže pleternički dogradonačelnik Marinko Markota.

Poštanski uredi u Bektežu i Badljevini radnim danima rade tri sata kraće, dok je u Lipiku radno vrijeme tek neznatno skraćeno. U pismenom odgovoru Službe za odnose s javnošću Hrvatskih pošta ističe se kako je do promjena radnog vremena u poštanskim uredima došlo zbog racionalizacije poslovanja, ali da zbog toga neće biti otpuštanja zaposlenika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije