Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudski epilog referenduma

Zbog referenduma o minaretima Švicarska pred sudom u Strasbourgu

Švicarska minareti
AFP
16.12.2009.
u 21:24

Žalbu na rezultat švicarskog referenduma podnio je glasnogovornik džamije u Ženevi koji se nada ga će sud presuditi da je ta odluka u neskladu s Europskom konvencijom o pravima čovjeka

Europski sud za prava čovjeka u Strasbougu zaprimio je žalbu na švicarski referendum na kojem se većina građana izjasnila za zabranu izgradnje minareta. žalbu je uložio Hafid Qadiri, glasnogovrnik džamije u Ženevi. Njegova je želja da sud donese presudu kako je rezultat švicarskog referenduma u potpunom neskladu sa Europskom konvencijiom o pravima čovjeka. Odvjetnik kojega je Qadiri angažirao tvrdi da će ova žalba dovesti do sasvim neubičajenoga procesa pred sudom u Strasbourgu. Naime, referendum je organizirala Švicarska narodna stranka koja strahuje od islamizacije zemlje, a švicarska federalna vlada je pozivala građane da na referendumu odbiju zabranu. kako se procesi na sudu u Strasbourgu vode protiv država, u ovom slučaju obje strane, i ona koja je tužena i ona koja je podnjela žalbu, zapravo se protive rezultatu referenduma. Sudu će trebati oko godinu i pol da utvrdi da li je sud nadležan za odlučivanje oko ove žalbe, a do same presude moglo bi proći još nekoliko godina.  

Ključne riječi

Komentara 45

BA
BanovinaHrvatska
22:56 16.12.2009.

u hrvatskoj osim zagebacke i gunjske, gradi se rijecka djamija. a potrebne su i u splitu u osijeku u labinu u sisku u vinkovcina u slavonskom brodu u dubrovniku brodu i svuda tamo di zivi najmanje 1000 Muslimana. a stoto ce biti lijepa razglednica od dubrovnika sa minaretima. nazalost tu se radi o sukobu civilizacija di cemo mi krscani izgubiti.

OB
-obrisani-
22:59 16.12.2009.

puljanin- Kasno palis!!! Projekt islamskog centra sa dzamijom u Rijeci odavno je gotov a na posvecenju temelja dzamije bio je i Halal Babo Mesic koji je sve to i progurao. Onaj zagrebacki islamski centar je u usporedbi sa ovim rijeckimim tek je Strumpfova kucica. Hodza iz rijeke za finog vrmena moze te komotno sa minareta vidjeti i jos ti poslati jedan selam u Pulu. I jos pri tome da mu vidis boju ociju.

JA
jaruzelskia
23:11 16.12.2009.

A što da kažem? Sretno i borite sa do zadnje kapi krvi! Ne dopustite da vas omalovažavaju i odjebavaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije