Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojkot u čakovcu

Zbog prosvjeda vozača tisuću djece jutros nije stiglo na nastavu

prosvjed prijevoznika (1)
Foto: Zlatko Vrzan/24sata/PIXSELL
1/3
28.09.2011.
u 09:39

Među roditeljima zavladala je prava pomutnja jer im prosvjed nije bio najavljen.

ČAKOVEC – Autobusi Presečki grupe i malih prijevoznika koji rade za nju zaustavili su se danas ujutro, ostavivši putnike, među kojima su i učenici, da se snalaze kako znaju! Oko tisuću učenika jutros nije stiglo na vrijeme na nastavu. Najveći dio njih nije ni došao u školu. Među roditeljima je zavladala prava pomutnja jer im prosvjed nije bio najavljen. Vozači su održali hitni sastanak sa županom Ivanom Perhočem koji ih je u nekoliko navrata povišenim tonom pozvao da sjednu u autobuse i nastave obavljati linijski prijevoz za koji su i dobili koncesiju. Dogovoreno je da autobusi od 12 sati ponovno voze, a da obje "zaraćene" grupacija prijevoznika sjednu za stol i postignu kompromisno rješenje. Presečki grupa i mali prijevoznici koji surađuju s njom kažu da je javni linijski prijevoz u Međimurskoj županiji na koljenima zbog uspostave posebnog linijskog prijevoza na relacijama na kojima istodobno prometuje i javni linijski prijevoz. 

– To dovodi do toga da ne možemo pokriti ni troškove goriva, a kamoli da se zaradi novac za plaće. Ostvarili smo gubitak u sedmom i osmom mjesecu, kad nije bilo nastave, a sad i u devetom kad su srednjoškolce počeli prevoziti mali prijevoznici. Došli smo pred zid i tako dalje ne možemo – kazali su vozači tvrtki Presečki grupa, Jambrošić i Rudi-express jutros na prosvjedu.

Problemi su se pojavili kada je općinama i gradovima prepušteno da sami odabiru prijevoznike za srednjoškolce. Tu su priliku našli brojni mali prijevoznici koji su ponudili jeftinije cijene karata od Presečki grupe i njezinih partnera, koji su od prijevoza srednjoškolaca ostvarivali i najveće prihode, čak i do 85 posto. Obustava prijevoza naišla je na ogorčenje roditelja jer su djeca ostavljena da čekaju na autobusnim postajama. Župan Ivan Perhoč ispričao se i učenicima i roditeljima, kazavši da mu prosvjed nije najavljen, a zbog kratkoće vremena nije stigao pronaći drugo rješenje. Razgovarao je i s prijevoznicima iz Rijeke, Varaždina i drugih gradova, pa ako domaći ne postignu dogovor, pozvat će, kaže, one iz drugih dijelova Hrvatske. - Linijski prijevoz mora funkcionirati jer je to naša zakonska obveza. Djeca ne smiju biti taoci prijevoznika  - poručio je Perhoč.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar urbanjungle
urbanjungle
10:42 28.09.2011.

ova lopina od presečkog je kupila zagorjetrans za par maraka, ali neka ide i on u zatvor uskoro

BR
bronhy
11:39 28.09.2011.

Presečki je gospodin, a zašto nito drugi nije kupio zagorjetrans za \"par maraka\"... Sve ćemo oprostiti osim nečijeg uspjeha... Žalosno!!!!

Avatar urbanjungle
urbanjungle
12:59 28.09.2011.

ako je uspjeh hodati gol po Krapini u paranoji prije par godina onda svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije