Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznadprosječne temperature

Zbog prometne nesreće prekinut promet na Jadranskoj magistrali

Policija/Ilustracija
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
12.11.2018.
u 07:51

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla

Danas će u većem dijelu zemlje danas biti sunčano te iznadprosječno toplo. U unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, ponajprije u gorskim krajevima te u Posavini, a oblačnije u gorju i na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području gdje može pasti malo kiše.

Vjetar slab, u gorskim i sjeverozapadnim krajevima do umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu slab do umjeren jugoistočni, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 17 do 22 stupnja Celzijeva.

Foto: DHMZ

Uz lijepo vrijeme nema ni straha pa je tako cijela Hrvatska na DHMZ-ovoj mapi upozorenja sve regije su označene zelenom bojom što znači da nema nikakvih upozorenja

Foto: DHMZ

Prekinut je promet na Jadranskoj magistrali 

Kolnici su jutros mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru te na mjestima pod maglom, a smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta A1 između čvorova Otočac i Zadar 2; A3 Bregana-Lipovac između Velike Kopanice i Lipovca i A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Oštrovica, javio je Hrvatski autoklub (HAK)

Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama, a u zonama radova mogući su kraći zastoji. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Prekinut je promet na Jadranskoj magistrali između Omiša i Makarske u mjestu Marušići (DC8), zbog prometne nesreće.

Vozilo je u kvaru na autocesti A11 na čvoru Jakuševec u smjeru Siska.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko kilometar.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U prometu je i dalje veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također se podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zimsko je računanje vremena pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

>> Pogledajte koje zimske gume su najbolje


 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije