Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Radovan 
Fuchs:
Povratak na članak

Zbog previše PR-a i premalo rada roditelji od Škole za život očekuju više no što će dobiti

Prije nego što smo krenuli u bilo kakvu reformu bilo je potrebno analizirati stanje u sustavu i utvrditi dobre i loše segmente, ali ne na temelju dojmova nego na temelju podataka

Komentari 8

ST
stefj
07:21 04.09.2019.

Na kraju se sve svelo na formu - kupovinu tableta, ispunjavanje satnice učiteljima i zapošljavanje novih. Koriste se iste zastarjele metode, zaposleni su isti limitirani ljudi i obrazovanje učenika ovisi o nekoliko inventivnih entuzijasta koji rade izvan nametnute "tradicije" i forme... Svi koji imaju djecu, a i sami su išli u školu znaju jako dobro koliko znači neki dobar učitelj, ali isto tako znaju koliko puno više lošeg napravi samo jedan ograničen, frustriran i zloban učitelj. A svaka škola ima najmanje jednog takvog...

VL
JA
Jania
10:22 04.09.2019.

Užitak je čitati odgovore gosp. Fuchsa. Izuzetno uljudan i odmjeren, ali između redaka vrlo jasno kaže što možemo očekivati od ministričinog privatnog projekta. Žalosno je što Plenković toliko malo drži do obrazovanja da ga je kao igračku prepustio HNS-u. Reformomm će vjerojatno ipak netko biti zadovoljan: onih 1% glasača te stranke i odabrani trgovac informatičke opreme.

VL
LA
lavdinamo
21:31 03.09.2019.

Mladi više ne slušaju stare sa znanjem svijet će propasti ako mladi ne usvoje diktirani znanje.Rekao Pitagora prije pet i viče tisuća godina.Imamo stvarno europsku zaglupljenpdt.

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
21:34 03.09.2019.

uvijek prerano? uvijek prebrzo? već 4-5 godina se radi na tome, i to prilično inkluzivno.

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
11:12 04.09.2019.

A OVO SI ZAPRAVO TREBAO REĆI A NISI: Bijela kuga u kombinaciji s ''bijelom kugom'' u sustavu naobrazbe su glavne značajke specijalnog-hibridnog rata koji se vodi protiv opstojnosti RH posljednjih 20 i više godina. Značajke jednog i drugog je tiho,e tiho, podmuklo potonuće u propast gospodarstva a onda i države. Uzroci jednog i drugog su od ranije, pa i tridesetak godina unazad, dok se rješenja ne mogu naći preko noći. Ako se i učine neki potezi u svrhu rješavanja problema oni su vidljivi tek za kojih 10-15 godina i na žalost tek tada se može nešto reći jesu li uopće bili pravi.

VL
Avatar mdoresic
mdoresic
11:09 04.09.2019.

Crni moj Radovane...a ti si taj SMOKVIN LIST ZA PLENKIJA kad je trebalo micati na bezobrazan način dr.Matka Glunčića koji je po sugestiji tog istog Plenkija pristao na natječaj za ERS, nadmoćno pobijedio, a onda je ŠUTNUT. Ti si prijatelju ovdje odigrao ružnu ulogu a sad se čudiš školici za život KAO PURA dr..u. tako bar zagorci kažu. NISKO moj crni Radovane.

VL
DU
Deleted user
21:49 03.09.2019.

Školstvo nam je kao i Rvatska! Neznam samo zašto djeca uopče idu u školu kad roditelji nakon škole moraju radit sa djecom ili platit instrukcije! Nisam nikad čuo da je netko od učitelja nastavnika profesora il sveučilišnih profesora dobio otkaz jer nezna prenest znanje na učenike!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.