Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESMOTREN POTEZ

Zbog pijane zezancije mogli bi provesti 10 godina u zatvoru

Foto: Screenshot
1/3
19.10.2018.
u 13:00

Policija ih je ubrzo odvela do zida gdje su priznali svoj zločin.

Britanac Lee Furlong (23) mogao bi završiti u tajlandskom zatvoru i to na deset godina zbog grafita koji je napravio na 800 godina staroj tvrđavi u gradu Chiang Maiju na sjeveru zemlje.

Ovaj nesmotren potez snimile su nadzorne kamere u četvrtak u 4 sata po lokalnom vremenu. Lokalni stanovnici ogorčeni su ovim potezom te Leeja optužuju za nepoštivanje zemlje, javlja Daily Mail.

Policija se brzo dala u potragu za Britancem ali i Kanađankom Brittney Schinder (23) koja je bila s njim. Njoj također prijeti zatvor jer je odmah ispod grafita napisala slovo B. Uhićeni su u četvrtak poslijepodne.

Policija ih je ubrzo odvela do zida gdje su priznali svoj zločin. Grafit je u tom trenutku već bio uklonjen. Oni su se pravdali da su pili u lokalnom restoranu sve dok se nisu napili i na povratku u hostel pronašli sprej. 

Optuženi su po zakonu iz 1961. godine prema kojem najviša kazna za uništavanje, degradiranje ili napad na antikvitete, umjetnine i muzeje iznosi 10 godina zatvora i/ili milijun bahti što iznosi oko 200 tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 5

KR
Krotila
13:31 19.10.2018.

tako U hrvatskoj treba kažnjavati za nepoštivanje zemlje

Avatar Klinger
Klinger
17:09 19.10.2018.

A u Hrvackoj metnu kokarde na čelo i iscrtavaju 4C po spomenicima i još budu nagrađeni od Pupovca za to.

DU
Deleted user
15:02 19.10.2018.

interesantno da vecernji niste ovo "okacili", ustvari nikad ovakve stvari dezurni copypaster nece "okaciti". jel to neka direktiva, strogo no, no ili koji je razlog….. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6294003/Youth-pulls-giant-knife-motorist-daylight-row-south-London.html

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije