Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZIV PROIZVODA

Zbog pesticida se povlače dva napitka Isola Bio

Pixabay
16.09.2021.
u 10:01

S tržišta se povlači Isola bio badem i Isola bio kokos

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u četvrtak potrošače o opozivu proizvoda Isola Bio badem kalcij i Isola Bio kokos s kokosovom vodom zbog utvrđenog pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje navedenih proizvoda.

Radi se o proizvodima u veleprodaji Akron Adrije d.o.o. iz Zagreba – Isola bio badem, kalcij bez šećera i glutena eko, 1 litra, lot broja 210204, roka trajanja do 4. veljače 2022, i i Isola bio kokos s kokosovom vodom bez šećera i glutena eko, 1 litra, lot broja 201210, roka trajanja do 10. prosinca 2021.

Foto: HAPIH

Proizvodi nisu u skladu s Uredbom Komisije (EZ) o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ, stoji u priopćenju.

 

>> Pogledajte i ovaj video – Osnovan sindikat dnevnih migranata: Zarađuju u inozemstvu i ne žele plaćati porez u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 5

PA
pavlov
13:43 16.09.2021.

Što se sve prodaje pod nazivom Bio, Ekološki Uzgoj , Organic isl. i po kojoj cijeni??? A fanatici kupuju!!!!! Ovima je valjda SLUČAJNO, komšija od proizvođača sirovine slučajno zakačio dok je špricao svoje, a bio jak vjetar..... Događa se.....

DU
Deleted user
12:58 16.09.2021.

Naime pitanje je kako je to uopće i moglo doći na police dućana, gdje je zakazala kontrola? Kako je moguće da uvezemo takav otrovan proizvod? Tko kontrolira uvoz? Koji je ministar odgovoran za otrovne proizvode koji su preplavili tržište? Zašto nas nitko nije zaštitio prilikom uvoza?

LI
liliZG
15:02 16.09.2021.

Problem je u kontroli uvoza, ne znam gdje točno šteka , ali kada neki proizvod dođe u RH trebao bi prvo biti podvrgnut kontroli a onda ga dati na policu,....... i još jedna crtica..... sve smo to mi do sada jeli i pili ali tek od ove godine je nova direktiva EUa koja kaže da taj pesticid u aditivu više nije dozvoljen...... dakle najeli smo se mi toga već kolko hočeš....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije