Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predmet istrage

Zbog otkrivanja tajne Boris Šavorić na disciplinskom

Boris Šavorić
Foto: PR
23.05.2018.
u 06:47

Unex Grupa, koju je 2016. angažirao HDZ, priopćila da je ta agencija predložila kao jednu od lokacija za snimanje TV spota Šavorićev ured

Iz dana u dan premijer Plenković suočen je s novim informacijama koje sugeriraju njegovu povezanost s odvjetnikom Borisom Šavorićem koji je u tzv. grupi Borg Vladu savjetovao oko lex Agrokor, odnosno njegov je stvarni autor. Tjednik Nacional, nakon televizije N1 koja je objavila da je Plenković predizborni spot 2016. snimao u Šavorićevu uredu, donosi priču o neimenovanom sudioniku tajnog sastanka u Vladu u jeku krize u Agrokoru na kojem je Plenković navodno Šavorića predstavio riječima: “Ovo je Boris Šavorić, on uživa moje veliko povjerenje i pružat će nam pravne savjete oko Agrokora.”

Premijer tvrdi da se sa Šavorićem zna iz vremena srednje škole i Pravnog fakulteta, ali da nisu “neki bliski prijatelji”. Iz Unex Grupe jučer su priopćili da je ta agencija, koju je 2016. angažirao HDZ, “sa svojim timom stručnjaka predložila i kao jednu od lokacija za snimanje TV spota poslovni prostor Odvjetničkog društva Šavorić i partneri, koji je uz ostale lokacije bio prihvaćen od klijenta”. HDZ je platio sve troškove kampanje, dodali su. Hrvatska odvjetnička komora priopćila je da su nakon izvida utvrdili da postoji osnovana sumnja da su odvjetnici Boris Šavorić, Toni Smrček i Tin Dolički počinili težu povredu dužnosti i ugleda odvjetništva. Sve ih se tereti da su prekršili odredbu Statuta HOK-a koja govori o nesavjesnom (ili nestručnom) obavljanju odvjetničkih poslova. Odvjetnika Šavorića sumnjiči se i za povredu dužnosti čuvanja odvjetničke tajne. Sva trojica odvjetnika terete se zapravo za “sukob interesa”.

Disciplinski tužitelj Alen Jakobović potvrdio nam je da Šavorića i Smrčeka sumnjiče jer su radili za Agrokor, a zastupali su rusku VTB banku, a Doličkog zbog sumnje da je zastupao američki Knighthed i savjetovao Agrokor. Iz afere Hotmail proizašla je sumnja da je Šavorić podatke koje je doznao zastupajući VTB banku otkrivao piscima lex Agrokor. Stegovno sumnjičeni odvjetnici trebat će se u roku 15 dana očitovati o iznesenim sumnjama, a do tada bi trebali stići i odgovori Vlade, Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i VTB banke. Provest će se daljnje radnje radi donošenja odluke o tome postoji li osnovana sumnja dostatna za podizanje optužnice protiv imenovanih odvjetnika, priopćeno je iz HOK-a. Šavorić je za izvanrednu upravu Agrokora radio desetak dana... Na pozive i dalje ne odgovara.

Boris Šavorić
1/10

Komentara 7

DU
Deleted user
08:02 23.05.2018.

Čitajući ove podatke, čovjeku se smuči još više; zaista, na svim razinama, u svim djelatnostima, vlada nered, nerad, gramzivost i najviše nehaj za ljude i Hrvatsku. Ama baš sve su u stanju napraviti za svoje interese. Nažalost, još ima jadnikaa koji su očarani jer imaju novu fontanu, tak lijepi parkić, dva nova autobusa, a bitni i veliki problemi ostaju i bujaju- Jad, a ni to neće dugo jer grabiti možeš dok imaš od kuda i od koga. Međutim, mi kojima se grabi - pitamo li se što ćemo sutra i što će naša djeca. Oni su svoju osigurali i to u više zemalja svijeta . i stanovima i novcima. Nije istina da je Todorić i obitelj, propali - njima je super; oni su se nagrabili. Sada na taj račun od nas grabe dugi. Itd. Pa samo im dajmo. Što brže, to kraća agonija.

SA
sani1
08:14 23.05.2018.

A ruka pod bradom na fotografiji. Vrh! A meni muka u želudcu.

DU
Deleted user
08:41 23.05.2018.

Tja, kaj se more. Natražan, zatucan i ognjišatski zadrt puk, a kojega inače nitko ništa ne pita, rekao bi po svome - radi što hoćeš i kako hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš. Taj fiškalski umišljejnik Šavorić Boki, koji se uu svom "emajliranju" razmetljivo a posve nepotrebno služio stranim riječima i engleskim izrazima (valjda zato da bi ispao "učen)" umislio si je da je uhvatio Boga za bradu time što se skompao s bivšom ministarskom gospojom Dalićkom, ali stvar je jako nezgodno pukla pa sad komu obojci komu opanci. Opet se pozivan na onaj nesretan puk koji bi rekao da ničija nije gorjela jutra. Dalićka to zna najbolje, a sad i je i rečeni Boki na tom putu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije