Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

Zbog otkaza koji sam dobio čak tjedan dana nisam spavao!

'zagorje - 08. 10. 2010., Zlatar, Hrvatska - Rudolf Hruskar na Zupanijskom sudu '
'Sabina Sviben/VLM'
09.10.2010.
u 09:35

Pio sam tablete za spavanje prema preporuci liječnika psihijatra, no tablete mi nisu smetale u vožnji, izjavio je na sudu optuženi Rudolf Hruškar (62)

Na zlatarskome Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Rudolfu Hruškaru (62) za pokušaj ubojstva Ivana Ščapca, direktora poduzeća Bačani Transporti iz Bedekovčine. Prema optužnici, Hruškar je 9. prosinca prošle godine u 9.10 sati u prostorijama prijevozničke tvrtke Bačani Transporti iz pištolja kalibra 9 mm ispalio u Ivana Ščapeca (38) tri hica i pogodio ga u predio prsnog koša, trbuha, lijevog lakta i desne noge.

Uzrujanost

Hruškar, djelatnik poduzeća, navodno je u Ščapca pucao jer je dobio otkaz. Na posljednjem ročištu trebao je nakon provedene rekonstrukcije događaja svjedočiti vještak balističar Vedran Nuić, no zbog bolesti nije pristupio sudu. Hruškarova obrana predložila je sudskom vijeću da se provede psihijatrijsko vještačenje na okolnosti njegove ubrojivosti u vrijeme počinjenja djela jer se iz iskaza dosad saslušanih svjedoka vidi da je bio uzrujan i da njegovo ponašanje nije bilo uobičajeno i sasvim normalno. Prijedlog je vijeće prihvatilo, a Hruškar je izjavio da je u ožujku, kada je dobio otkaz u poduzeću, pio tablete za spavanje prema preporuci liječnika psihijatra jer tjedan dana nije mogao spavati, no da to nisu bile tablete koje bi smetale u vožnji. Suđenje će biti nastavljeno nakon provedenog psihijatrijskog vještačenja. Podsjetimo, Anita Bačani, sestra ozlijeđenog Ščapca, koja je vidjela što se dogodilo, svjedočila je da je Hruškar bio dobar zaposlenik do unatrag nekoliko godina, kada je počeo dolaziti u sukobe s direktorom, a u veljači prošle godine, poduzeće je bilo prisiljeno zbog krize otpuštati radnike, pa je Hruškar dobio otkaz i otpremninu, no tužio je poduzeće zbog nezakonitosti otkaza i firma ga je ponovno zaposlila jer ima još samo nekoliko godina do mirovine.

Liječnički pregled

Na posao je ponovno krenuo u studenome, no morao je obaviti liječnički pregled kod liječnice medicine rada u Zaboku da bi vozio kamione, što nije učinio, već je na pregled otišao u Dom zdravlja MUP-a, odjel medicine rada. U tjednu prije događaja dva dana nije došao na posao ni donio potvrdu o bolovanju.

– Uručila sam mu otkaz ugovora o radu, no nije ga htio potpisati. Tražio je natrag svoje dokumente, rekla sam da ću ih poslati poštom. Nakon toga je izašao, sjedio neko vrijeme u autu, onda se opet vratio u ured. Više nismo razgovarali, izvadio je pištolj i počeo pucati u moga brata – rekla je Anita Bačani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije