Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi na cestama

Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Posedarja

bura
Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
06.02.2019.
u 07:23

U prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska i katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres- Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje - obilazak je za osobna vozila državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za sve ostale skupine vozila, uključujući teretna vozila s priključnim vozilom, cestama DC1 Gračac-Knin ili preko Kistanja i čvora Pirovac, a zatvorena je i DC54 Maslenica- Zaton Obrovački i most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3);
Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); brza cesta Solin-Klis (DC1); DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja (DC8) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska i katamaransk linije: Mali Lošinj-Cres- Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Bit će većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje niski oblaci ili magla, osobito u Lici, Posavini i Podunavlju gdje su moguće i slabe oborine na granici kiše i snijega koje se u gorju mogu smrzavati na hladnom tlu. Na krajnjem jugu uz povremeno više oblaka može pasti vrlo malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura često s olujnim udarima, podno Velebita ujutro i orkanskim. Prema kraju dana bura u slabljenju. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijusovih.

Video: Kako voziti po buri

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije