Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
xaver im nije dao

Zbog oluje dva aviona ljuljala se u zraku i jedva sletjela

Dash-8
Foto: Youtube Screenshot
1/4
06.12.2013.
u 15:13

Putnici u Dashu 8 i Boeingu 777 nenadano su dulje ostali lejeti zbog oluje na sjeveru Europe. Nakon više pokušaja jedva su se spustili na pistu u britanskom Birminghamu. Neugodnosti je bilo i na letu za Glasgow

Putnici dvaju aviona koji su jučer ujutro prema redu letenja trebali sletjeti u britanski Birmingham, još su malo ostali u zraku. Daily Mail objavio je videosnimke aviona Dash-8 Q400 kompanije Brussels Airlines te Emiratesova Boeinga 777, koji zbog nadiruće superoluje Xaver nisu mogli mirno sletjeti.

Prvi je avion (takvi Dash-8 problematični su u floti Croatije Airlinesa), gotovo sletio, no vjetar ga je toliko zanjihao i zanio da se avion morao ponovno dići. Avion je nakon nekoliko pokušaja nekako uspio dotaknuti sigurno tlo.

Boeingove muke bile su jednake – na snimci se doima kao da isprva stoji u zraku, pa uzlijeće, da bi mu Xaver najzad "dopustio" spuštanje. Piloti obaju aviona iskazali su junaštvo, poput naših Zvonka Šituma i Ivana Ivankovića, koji su u rujnu avion Dash-8 spretno prizemljili u Zürichu.

Što su putnici proživljavali, možemo samo nagađati, no Daily Mail navodi da su na trećem letu, EasyJetova aviona iz Londona u Glasgow, ljudi bili u velikom šoku.
– Kapetan je rekao da postoji mogućnost da bismo mogli loše sletjeti. Išli smo gore-dolje, kao rollercoaster. Ljudima je pozlilo, ali posada aviona bila je nevjerojatno mirna – posvjedočili su putnici toga leta, kojima se EasyJet ispričao na neugodnostima.

Komentara 2

Avatar insideout
insideout
15:36 06.12.2013.

Zbog oluje dva aviona njihala se u zraku ----------------------------------------------------------------- "njihala se u zraku", ahahaaa dje vi vecernji nalazite ova piskarala

Avatar insideout
insideout
15:39 06.12.2013.

I zaboravih, mogu li ja radit kod vas, procitam sto pise u stranom tisku I onda odje prepricam... ja bi to bolje napisao nego 90% ovih novinarcica,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije