Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povukli darovnicu

Zbog odluke DUUDI-ja propala gradnja sušare povrća kod Koprivnice

Mladen Mađer
Foto: ''
1/2
19.06.2015.
u 23:15

Privatni investitor neće sagraditi sušaru povrća i zaposliti 25 radnika, a prehrambeni gigant Podravka i dalje će glavninu sirovina nabavljati u inozemstvu

Zbog iznenadne odluke Mladena Pejnovića, predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), da poništi već potpisan ugovor o darivanju zapuštene državne parcele Općini Novigrad Podravski pokraj Koprivnice, privatni investitor neće ondje sagraditi sušaru povrća i zaposliti 25 radnika, a prehrambeni gigant Podravka i dalje će glavninu sirovina nabavljati u inozemstvu. Na nevjerojatan postupak administracije upozorio je Mladen Mađer, načelnik Novigrada Podravskoga.

– Nakon pet godina, silnih “papira” i ishođenih suglasnosti, od DUUDI-ja smo 5. svibnja na potpis dobili ugovor o darovanju 1,8 hektara zemljišta na kojemu je nekad radila asfaltna baza, a posljednjih 20-ak godina raste korov. Isti dan potpisao sam ugovor i vratio ga DUUDI-ju. Sasvim slučajno za tri tjedna doznao sam kako je ugovor – storniran. Nazvali smo DUUDI i zatražili objašnjenje, da bismo 5. lipnja dobili odluku o poništenju ugovora, koju je potpisao Pejnović, a u kojoj nema baš nikakva obrazloženja zašto je ugovor poništen – ogorčen je Mađer. Neslužbeno su općinskoj vlasti u DUUDI-ju rekli da se, paralelno s postupkom darovanja općini, u susjednoj kancelariji vodio postupak prodaje tog istog zemljišta privatnoj tvrtki, navodno Poduzeću za ceste Bjelovar, koje je davno koristilo asfaltnu bazu.

– Pa kako su to mogli voditi dva postupka u vezi s jednom parcelom? Osim toga, DUUDI nikad nije oglasio to državno zemljište na prodaju. Očito su radili telefoni, odigrana je politička igra... – uvjeren je Mađer.

Općina ide u tužbu protiv države, a odvjetnici kažu da je darovni ugovor, prema Zakonu o obveznim odnosima, valjan u trenutku kada ga potpiše strana kojoj je nešto darovano. Ogorčen je i Darko Kalinić iz Hlebina, koji je namjeravao investirati u sušaru.

– Dvije godine tapkam u mjestu s projektom, a sada su ga, izgleda, uništili oni koji vode državnu politiku – rekao je Kalinić.

U DUUDI-ju su odbacili Mađerove tvrdnje o političkoj korupciji ustvrdivši kako je sporno zemljiše predmetom prodaje Poduzeću za ceste Bjelovar temeljem Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku prevorbe i privatizacije. Budući da su na tom zemljištu objekti PZC-a, država je tvrtki dužna prodati zemljište, kažu u DUUDI-ju te domeću kako je spomenuti zakon jači od mogućnosti darovanja parcele – poručili su iz DUUDI-ja.

>>Matušić: Zašto DUUDI ignorira Antikorupcijsko vijeće?

>>DUUDI: Budućnost HPB-a u rukama privatnih ulagača

Komentara 7

RE
rexor99
05:28 20.06.2015.

duudi, kao i cerp, je hrpa predstavnika -boraca za partikularne privatne interese. cerp, nasljednik audio-a i hfp-a, ima imovinu za koju godinama ne placa cijenu iz javnih nabava

SA
samoborka
07:13 20.06.2015.

Tako jadno.Tako tipicno za domace birokrate u cijim venama jos debelo tece neradnicka, lopovska, prevarantska komunisticka krv! Sve to treba izjuriti iz tih ureda, pokrenuti privatne tuzbe i oderati ih financijski da vise nemaju ni za komad kruha poslije!

KL
Klarahrv
07:45 20.06.2015.

Kukurikuuuuuu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije